Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 грудня 2008, 12:35 Інше
Для столичної міліції настають темні часи
Для столичної міліції настають темні часи

Це не романтична вечеря при свічках, а робочий кабінет у Подільському райуправлінні. Гасло «Київенерго» - «Тепло і світло для киян» видно не для міліціянтів. Їм вимкнули світло, чим повністю паралізували роботу.

Олександр Радкевич, помічник керівника Подільського РУ міліції міста Києва: «Робота райуправління була повністю паралізована, тому що не працювали як радіостанції, так і телефони міські. Телетайпограм не працював, за яким передають прикмети злочинців, про злочини, викрадені речі. Причому електропостачання не було конкретно в райуправлінні. Будинки вулиці навколо були підключені».

Міліціянти не одразу збагнули, що світло вимкнули за борги – 24 тисячі гривень. Вони ж не комерційна структура і гроші отримують з бюджету. До того ж, райуправління – стратегічний об`єкт.

Михайло Марук, керівник Подільського РУ міліції міста Києва: «Я думав, може щось скоїлось тут, може проводка. Викликав електрика. Той перевірив – нічого. Подзвонив диспетчеру в «Київенерго». Сказали там: Вам відключили за несплату».

Усіх затриманих, що тоді перебували в управлінні - перевезли на Виноградар, а до від’єднаного приміщення підтягли посилені наряди міліції. Щоб не сидіти в цілковитій темряві, міліціянти запалили свічки й запустили дизельний генератор.

Михайло Марук , керівник Подільського РУ міліції міста Києва: «Світло було так відключено, що якраз перед тим, як розійтися по домах. Всі двері зачинено. Я поїхав на Мельникова, 31, де знаходиться керівництво. Приїхав туди, там знаходився Бондар Денис Вікторович, який сказав, що нам відключили світло за несплату».

Близько дев`ятої вечора заступник керівника «Енергозбуту» пан Бондар дав команду ввімкнути світло. Наступного дня Денис Вікторович не зміг пояснити знімальній групі «Свідка» - як можна від’єднати стратегічний об`єкт. Розбиратися з телевізійниками прибіг інший службовець. Він вимагав негайно забратися геть.

Андрій Скитський, заступник директора СВП «Енергозбут»: «Мы согласовываем наши действия. Вы приходите, и мы отвечаем на все ваши вопросы. Мы ж не пожарная команда. – Вот конкретный человек, который ответственен. – Вы согласовывали вопросы? Вы не согласовывали свой приход. Почему вы должны так просто. Я ж к вам в квартиру не врываюсь».

Офіційну позицію компанії ми знайшли на сайті «Київенерго». Вона проста: мовляв, попереджали, управління міліції не заплатило - ось і маєте! Про те, що зброя, злочинці й документація ледь не залишилися без охорони, а правоохоронці не могли повноцінно пильнувати ладу - ані слова. Тепер тривають перемови. Тобто повторення «темної» цілком можливе.

Олексій Бельський, Олександр Кругліков, НТН