Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 грудня 2008, 10:58 Інше
Україна видала Росії Васю-бандита та Едіка
Україна видала Росії Васю-бандита та Едіка

Ігоря Кокунова на прізвисько Вася-бандит і боса злочинного угруповання «Подільські» Едуарда Варданяна, простіше Едіка, затримали на початку вересня у Криму.

В Україну вони приїхали вбити одразу двох зайців – привітати з Днем народження Льору Сумського та взяти під контроль порти та певні бізнес-структури в Одеській і Херсонській областях. Також непрохані гості прагнули перерозподілити сфери впливу у злочинному світі.

Володимир Бедриківський, керівник ГУБОЗ МВС України: «З числа кавказьких республік – Грузії, Вірменії, зараз намагається приїхати на територію України і здійснювати тут контроль за тими чи іншими галузями прибутковими, в тому числі і тіньовим бізнесом».

На «Бьоздей» до ялтинського ресторану «Тифліс» Вася-бандит і Едік несподівано не прийшли: наче відчули небезпеку. Втім і без них правоохоронці затримали чимало представників кримінального світу.

Олена Мельник, речник ГУБОЗ МВС України: «Була проведена тоді спецоперація – 28 авторитетних гостей та сам іменинник були затримані. Ми з’ясували їх особистості і відпустили».

Васю-бандита та Едіка затримали за кілька днів – сьомого вересня на пляжі в Коктебелі. Настільки швидко, що злочинці не встигли вчинити опір.

Едуард Варданян, затриманий: «Цель вашего приезда в Украину? – Отдыхать. – Знали ли вы, что находитесь в международном розыске? – Нет».

За сорок днів злочинців видали Росії. Міліціянти кажуть – оголосили справжню війну злодіям у законі. Менше, ніж за рік їх в Україні стало втричі менше.

Андрій Поплавський, заступник керівника управління ГУБОЗ МВС України: «Більшість відмовилася від свого статусу злодіїв в законі, засуджені, переїхали до інших країн. А діяльність тих чотирьох, що залишилися, нами відслідковується і контролюється».

Злодії в законі – Вася-бандит і Едік, встигли наробити в Росії чимало лиха. 44-річний Ігор Кокунов, наприклад, відбув шість термінів покарання.

Ігор Кокунов, затриманий «В основном кражи все? – Да – Источник доходов ваш? – Свой бизнес у меня. – Где? – В России. - Какой бизнес?- Строителный».

У Москві Васі-бандиту та його 31-річному другу Едуарду Варданяну інкримінують здирництво на 150 тисяч доларів.

Олексій Бєльський, Олександр Кругліков, НТН