Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 грудня 2008, 11:50 Інше
У Сумах міліціянти врятували потопельницю
У Сумах міліціянти врятували потопельницю

Крига на душі привела відчайдушну сумчанку до крижаної купелі. Жінка шуганула з мосту в річку.

Під воду вона не пішла – втримала шуба. Але хутро швидко набрякало й потягнуло на дно. Аж тут нагодилися двоє патрульних. Спочатку промайнула думка - труп пливе.

Юрій Кулинич, прапорщик: «Она лежала на спине, не махала ни руками, ни ногами. Когда мы приехали, у нее были закрыты глаза. А я присветил фарами, показалось, что заблестели глаза».

Жінка блимнула очима й заборсалася. Її вже винесло на середину річки, де течія сильніше.

Сергій Булиух, старший сержант: «Она уже перевернулась на живот, начала захлебывать воду. Лицо в воде было. Принял решение, что надо достать своими силами».

Сергій роздягся та скочив у річку. Плив поміж крижинами, тягнучи потопельницю за комір.

54-річна жінка пробула у воді щонайменше півгодини. Лікарі такій живучості дивуються: температура її тіла впала до 34-ох градусів.

Жінка збиралася як не потонути, то вмерти від переохолодження - аби не набридати оточенню. Жінка мала проблеми зі шлунковим трактом, довго хворіла, перенесла кілька операцій.

Любов до життя їй повертатимуть у психіатричній клініці. Тут таким пацієнтам не дивуються. На Сумщині рівень суїцидів перевищує загальнодержавний майже у півтора рази – до 50-ти випадків на 100 тисяч.

Ірина Мудренко, лікар-психіатр: «У нас население менее готово к экономическим перестройкам: безработица, алкоголизация сельского населения».

Стрибунка з мосту проведе в лікарні зо два тижні. Її повернення чекають чоловік та доньки. А міліціянт-рятівник продовжує службу - навіть нежиттю не підхопив.

Сергій Булиух, старший сержант: «Чувствую себя замечательно, прекрасно».

Оксана Москаленко, Олександр Федчун, Суми, НТН