Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 грудня 2008, 19:09 Інше
У Сумах дві восьмикласниці мало не вбили 46-річну жінку
У Сумах дві восьмикласниці мало не вбили 46-річну жінку

Руки постраждалої у суцільних синцях. Вона прикривала голову, а удари все сипалися. Палицею, пляшкою – її били щонайменше півгодини.

Олександр Дмитренко, завідувач відділенням Сумської обласної клінічної лікарні: «Больная прооперирована по поводу травмы глаза, находиться в нашем отделении. Состояние ее относительно удовлетворительное, однако эта травма считается серьезной, поскольку есть угроза потери зрения на левый глаз».

Жінку калічили в глухому закутку міського парку. Схоже, відпускати її живою нападниці не збиралися.

Постраждала: «Говорю: вам это так не обойдеться. Все равно ты уже ничего никому не расскажешь. Бросили меня в воду, еще раз ударили. Я уже почти без сознания была, когда они меня дотапливали».

Це історія з життя двох малолітніх подруг. Люті нападниці - восьмикласниці однієї з сумських шкіл. Вчителі розповідають, головувала дівчина, раніше вже судима за крадіжку.

Любов Стирчак, директорка школи м. Сум: «На уроки приходила, тільки коли її приводила мама. І взагалі, з нею дуже багато проблем. У спілкуванні. Втікала з дому. По 3-4 дні, по 5 днів не приходила додому. Займалася не дуже гарними справами».

Валентина Скляр, класовод: «Я вважаю, що інша дівчинка повністю потрапила під вплив своєї подруги. Повністю попала».

Ввечері дівчата вешталися містом. Випили пива, далі коньяку, та чогось не вистачало. Випадковою жертвою малолітніх шукачок пригод стала 46-річна жінка.

Після всього, що сталося, дівчата вимили руки, взуття. Ще насіння полускали. Та й розійшлися по домівках.

Додому повернулися після опівночі, а вже на ранок їх затримали.

Володимир Кузьменко, помічник керівника Сумського МВ міліції: «Для батьків це була повна несподіванка, вони навіть не могли подумати, що щось таке трапилося. Мами мовчали просто. Вони не знали, що говорити».

За скоєне Кримінальний кодекс передбачає до 7 років позбавлення волі. Нині ж подруги дали підписку про невиїзд.

Оксана Москаленко, Олександр Федчун, Суми, НТН