Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

2 березня 2016, 01:51 Суди
Наша Феміда: патрульний за гратами, а водій, котрий спровокував смертельну гонитву - на волі
Наша Феміда: патрульний за гратами, а водій, котрий спровокував смертельну гонитву - на волі

Водій сумнозвісного БМВ - Ростислав Хропачевський - залишився на волі. Судді його випустили під особисте зобов'язання. Хоча прокуратура вимагала домашнього арешту. Чи задоволений рішенням сам Хропачевський? Та як відреагували прокурори?

Він тікав від правоохоронців, відмовлявся брати повідомлення про підозру, але судді вирішили залишити його на волі. Водія скандального БМВ, який на швидкості 190 кілометрів за годину тікав від полісменів, Ростислава Хропачевського, Голосіївський суд відпустив під особисте зобов'язання. Тобто просто на всі чотири вітри. Це рішення приголомшило прокуратуру. Адже її представники вимагали на час досудового розслідування посадити водія під цілодобовий домашній арешт.

Олена Коломієць, прокурор Київської міської прокуратури №1:

- Хропачевський не з'являвся за викликами до слідчого. Слідчий йому телефонував, і в нього був відключений телефон. У зв'язку з цим є всі підстави вважати, що такий ризик, як переховування від органів досудового розслідування, він не є безпідставним.

Та адвокат Хропачевського переконує - його підзахисний нікуди не тікав і не ховався.

Олександр Вольвак, адвокат Ростислава Хропачевського:

- Ризики не доведені. У зв'язку з тим, що належних доказів і допустимих до суду не надано. В даному випадку клопотання процесуального запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту є передчасним та не відповідає обставинам справи.

Рішення суддів щодо Хропачевського означає, що водію досить лише повідомляти слідство про зміну свого місця мешкання. А ще йому заборонено відвідувати розважальні заклади, де розпивають алкоголь. Втім, навіть таким вердиктом 24-річний молодик не задоволений! Адже вважає себе невинним!

- Чи вважаєте ви себе винним в смерті друга?

- В смерті хлопця нє, в адміністративних порушеннях да.

Адвокат водія намагається завадити підзахисному спілкуватися з журналістами. І наголошує - Ростислав ні від кого не тікав тієї фатальної ночі.

- Хай Ростислав скаже.

- Ніхто нікуда не убєгав. Всем спасибо большое, всего доброго.

Суперечливе рішення суду протягом п'яти днів ще може оскаржити прокуратура. А ось справу патрульного Сергія Олійника вже 2 березня розглядатиме апеляційний суд. Феміда не була така прихильна до полісмена, від кулі якого загинув 17-річний пасажир БМВ. На час слідства правоохоронця заарештували на два місяці і можуть кинути за ґрати на довічно!