Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 лютого 2016, 00:05 Суди
Вчорашні втікачі з судів вже знову під вартою
Вчорашні втікачі з судів вже знову під вартою

Полювання на втікачів в Україні! І в Харкові, і на Дніпропетровщині одночасно спіймали чоловіків, які дременули із залу суду. Поліція каже: якщо свою втечу зловмисники готували ретельно, то сховатися - не змогли. Більше про втечу, гонитву і... фінал екшену.

Харків'яни Олексій Ковальчук і Владислав Кулик - номінанти на премію Дарвіна за невдалу втечу. Вирватися від конвойних та втекти змогли, а ось заховатися - ні. Спершу поліція упіймала спільника. 22-річний молодик - сусід та подільник утікача в одній з колишніх справ - відвіз товариша до Харкова. І спокійно повертався додому цетнральною трасою - в селище Слатине. І, напевне, навіть не підозрював, що поліції відомі номери його автомобіля.

Сергій Бірбасов, керівник управління Національної поліції в Харківській області:

- Он сначала не остановился. После чего сотрудниками полиции он был заблокирован и задержан, водитель данного автомобиля.

Віта Дубовик, прес-секретар прокурора Харківської області:

- Трохи згодом, за декілька годин, у місті Харкові був затриманий і сам утікач.

Затриманий водій - Владистав Кулик - розповів, куди відвіз утікача - до студентського містечка, де живе дівчина Ковальчука. Там поліція його і знайшла.

Сергій Бірбасов, керівник управління Національної поліції в Харківській області:

- Нет, он вначале не признавал... Просто сказал, что он высадил его в определенном месте города Харькова. Без указания адреса. Поэтому оперативным путем установили, где находится этот преступник, и он был задержан возле данного адреса.

Про обставини втечі сьогодні відомо, що підсудний таки був у кайданках. І полісмени, які не допильнували за ним, зробили все, щоб зупинити: гналися і навіть стріляли.

Віта Дубовик, прес-секретар прокурора Харківської області:

- Конвоїри вискочили на вулицю, намагалися наздогнати. Втікач застрибнув на заднє сидіння, один із поліцейських намагався заскочити за ним, але автівка почала рухатися. І вже коли машина від'їжджала - другий поліцейський відкрив вогонь.

***
І сьогодні ж вночі дніпропетровська поліція затримала зухвалого втікача із зали суду в Марганці. 

Півтора року тому колишнього міліціонера - Сергія Чернишова - звинуватили в побитті людини. Він разом зі спільником до смерті забив молодика. Попри тяжкість злочину, Чернишов був під домашнім арештом. А в залі суду сидів без кайданок. Коли почув вирок - 10 років в'язниці - вибіг надвір, вскочив у машину сина і зник. Під час втечі Чернишови відстрілювалися. А ось спіймали втікачів у селі Червоногригорівці під Нікополем.

Ганна Старчевська, керівник відділу ГУ Національної поліції в Дніпропетровській області:

- Не успели они оказать какого-либо сопротивления. Дом, в котором они находились, был полностью окружён. Да, они пытались выйти через окна, но шансов, скажем так, у них не было, поскольку операция была достаточно подготовленной.

Чернишову-молодшому готуються оголосити підозру. Проте він ще на волі. А його батько, якому, крім 10 років тюрми за смерть людини, загрожує ще 5 за втечу, вже в СІЗО.