Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 жовтня 2015, 10:53 Суди
Дивні деталі розслідування фанатської бійки у серпні
Дивні деталі розслідування фанатської бійки у серпні

Матч між варшавською Легією та луганської Зорею, що відбувся ще 20 серпня, запам'ятається для багатьох надовго. Ще до гри фани обох клубів влаштували бійку. Тоді правоохоронці загребли усіх без розбору. До міліції потрапив і наш 16-річний герой. Зараз він під домашнім арештом і запевняє, що опинився не у тому місці і не у той час.

Його життя за останні два місяці змінилося кардинально. Гліб Павленко - під домашнім арештом. З 22-ї години до шостої ранку повинен бути вдома. Йому загрожує - 7 років колонії.

Все сталося 20 серпня в самому центрі Києва. Гліб з приятелями проходив повз бійку між футбольними уболівальниками. З'ясовували стосунки польські та українські фанати.

Геннадій Стамбула, кореспондент:

- Тоді у серпні саме тут, біля стадіону імені Лобановського, були затримані 85 вболювальників. Серед них був і неповнолітній Гліб Павленко. Його обвинувачують в тому, что він нібито хуліган та побив міліціянта.

Оксана Блищик, керівник відділу УМВС в м. Києві:

- Потерпілий працівник міліції, який отримав тілесні ушкодження при виконанні службових обов'язків.

Міліція відзвітувала - шістьом затриманим висунули підозри. І Глібу також. Справу готують вже передавати до суду. Але жодної конкретики не кажуть. Мовляв, слідчі ще працюють. А їх аж 22 - на одну справу.

Оксана Блищик, керівник відділу УМВС в м. Києві:

- В них зібрано достатньо матеріалів, опитані свідки, відео з камер відеонагляду.

Ось відео, на якому Гліб серед фанатів. А ось він поруч з керівником столичної міліції. На цих кадрах вже один стоїть біля стадіону та дивиться, як ведуть польських фанів. Але дивно - чомусь немає відео, де 16-річний хлопчик б'є правоохоронця, кидає каміння та петарди.

Гліб Павленко, підозрюваний:

- Ми стояли и спостерігали, що видбувається. Ми нічого не робили. Колона міліції раптово почала бігти в нашу сторону і затримувати, кого попало.

Батько Гліба переконаний: те, що сталося з його сином - некомпетентність слідчих.

Євген Павленко, батько підозрюваного:

- Вказівка міліцейського руководства - задерживать. Поскольку иностранные граждане, нельзя ударить лицом в грязь. А на видео видно, как польские фанаты гадят в центре Киева.  

- Прошу встати.

Це чергове засідання про зміну запобіжного заходу для Гліба Павленка. Адвокат наполягає на звільненні неповнолітнього. Прокурор вимагає продовжити термін арешту.

Прокурор: 

- Є ризики - це спроби переховуватися від органів досудового розслідування, незаконно впливати на свідків кримінального провадження, потерпілого...

Такі заяви обвинувачення адвокат називає маячнею.

Ігор Колесников, адвокат підозрюваного:

- Нема жодних доказів, що ця молода особа підпадала під ті ризики, які наводять.

Підліткові продовжили домашній арешт ще на місяць. Євген переконаний у невинуватості сина, тому доводитиме це й далі.