Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 вересня 2015, 20:05 Суди
За вбиту собаку, який напав на жінку, з жертви вимагають 200 тисяч гривень
За вбиту собаку, який напав на жінку, з жертви вимагають 200 тисяч гривень

І продовження скандальної історії, яку ми розповідали минулого тижня - про те, як власники бійцівського алабая відсудили в сусідів 200 тисяч гривень за вбитого пса. Тварина напала спочатку на сусідку, а потім і на свого хазяїна, який міг загинути, якби оскаженілого від крові собаку не пристрелили. Втім замість подяки за порятунок, люди отримали судовий позов. Родина покусаної жінки була переконана - несправедливе рішення районного суду скасує Апеляційний. Але сьогодні подружжя програло. Про дивний поворот у цій собачій справі - Ірина Винокурова.

Пес, що на цьому аматорському відео - це саме той собака, що напав на Марію. На відео добре видно, як власники нацьковують улюбленця на іншого пса. Тож коли перед очима в сусідів велетенський алабай учепився в жінку, а потім - і в господаря, чоловік покусаної застрелив собаку.

Марія, постраждала:

- Собака была неконтролируема, она уже почувствовала вкус крови, хозяин начал оттаскивать ее, на ней не было ни поводка, ни намордника, он даже не мог ее словить, он не знал, за что ее ухватить.

Дмитро, чоловік постраждалої:

- У него лицо все в крови, руки в крови, я делаю первый выстрел в заднюю ногу, понимаю, что собака начинает визжать и еще больше его трепать.

Та замість подяки за врятоване життя, власник алабая подав на подружжя до суду. Вимагав 200 тисяч гривень, адже саме на стільки оцінили свого пса.

Станіслав Маляр, представник власників алабая:

- На запит суду було надано висновок центрального клубу собаківництва сприяння обороні Україні де було зазначено що вартість собаки складає 15 тисяч доларів. 6:50

Втім, у Союзі кінологів України такою цифрою дуже здивовані.

Георгій Оніщенко, президент Кінологічної спілки України:

- Чушь, сейчас щенок в гривнах сколько это, тысяч 10-15 - так получается. До 20.

Тому родина, що має виплатити 200 тисяч гривень, подала апеляцію. Суд справу заслухав, але залишив без змін рішення Бориспільського суду.

Ми намагалися поспілкуватись із власницею собаки, втім жінка відвернулася від журналістів.

Відмовився від коментарів і представник розплідників собак. Але під час засідання він визнав - донька позивачів колись працювала помічницею судді Печерського району. Дмитро ж, який програв апеляцію, тепер готується подавати касаційну скаргу і шукатиме справедливості далі. Адже він не розуміє  - чому за врятоване життя дружини та власника собаки має заплатити 200 тисяч гривень!