Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 серпня 2015, 21:29 Суди
На Закарпатті звільнений судом крадій за 6 годин встиг скоїти новий злочин
На Закарпатті звільнений судом крадій за 6 годин встиг скоїти новий злочин

На Закарпатті найгуманніший суд відпустив одного з підозрюваних у крадіжках з-під варти - просто в залі суду. Чоловік на радощах стрімголов рушив додому. Проте пробув там лише 6 годин. За цей час встиг трохи відпочити від дороги, хильнути горілки, зґвалтувати сусідку та дати дропака від оперативників, які прибули на виклик. Марафон сільськими городами закінчився несподівано і для самих правоохоронців.Поки вони бігали за підозрюваним нічним селом, той чомусь повернувся назад до оселі, де скоїв зґвалтування. Сів на лавку й заснув. Тож кайданки начепили зловмисникові уві сні.

Крадіжки, побиття, переслідування, згвалтування. Це не мексиканський серіал, а будні невеликого закарпатського села. Головний герой усіх надзвичайних новин Чертиша - 30-річний Юрій.

- Пару тижнів, та й пішов. Там щось украв, там начудив. То й так постоянно.

Так у сільраді Чертиша кажуть про Юрія, що є чи не найбільшою проблемою місцевих мешканців. Хоч йому трохи більше 30-ти, та має неабиякий досвід, вислів "тюрма - дім рідний" - то однозначно про нього. Останнього разу чоловіка взяли за крадіжки, проте з-за грат відпустили на підписку про невиїзд.

Євген Соломін, кореспондент:

- Після свого звільнення у залі суду чоловік прибув до себе додому, пробув з матірю кілька годин, а потім пішов до чоловіка, який був у його справі свідком, аби поговорити.

Сергій каже: він свідчив проти Юрія, бо бачив, як той крав у людей залізо. То ж саме по душу донощика й прийшов чолов'яга, який лише кілька годин як опинився на волі. Та свідка, що мало не запроторив його за грати, не знайшов - той спав у віддаленій частині будинку. Вдома була 39-річна мати кривдника, й саме на ній вирішив відігратися розбишака. Син жінки розповідає, що прокинувся о пів на першу ночі від якогось шуму і крику матері. Зайшов у передпокій і отетерів.

- Отут во все відбувалось. Я прийшов - світло включив, а він із мамо.

- Тобто душив?

- Да впер у заклад і зразу насилував.

- Тобто все на твоїх очах відбувалося.

- Да.

Проте ґвалтівник на цьому не заспокоївся. Побачив свого кривдника, кинув його матір і почав бігати за її сином.

- Він схопився, вирвав зі світильника шнур і почав бігати, і я сюда, тополями до Середнього.

- Що, він хотів задушити?

- Я не знаю.

Поки ґвалтівник бігав за хлопцем, наспіли викликані правоохоронці. Вони долучилися до цього марафону. Проте хепі-енд настав несподівано. Коли всі подумали, що нападник таки зник в нічній пітьмі, він несподівано знайшовся. Його побачили на лавці, коло будинку його жертв.

- Він у мене вдома спав.

- Виходить, він побігав і прийшов спати.

- Да, прийшов з міліціє, а він спав.

Олег Подебрій, керівник відділу УМВС України в Закарпатській області:

- Він був затриманий, цей ґвалтівник. І він саме є тією людиною, яку напередодні випустили із зали суду, яка підозрювалась у 9-ти крадіжках.

Наразі пікантності ситуації додає той факт, що родина підозрюваного, свідок та зґвалтована мати свідка є сусідами. Після нічних пригод тут розгорнулася справжня сусідська війна. Селяни клянуть одне одного та згадують усі провини за останні років двадцять.

- Він все знає про всіх, може даже про мене розказати.

- Да ти крадеш по дачах.

- Та я тобі.

- То ти крадеш...

Тим часом Юрію, що вкотре потрапив за грати, загрожує не дуже радісне майбутнє. До 9-ти епізодів крадіжки сільського майна додали ще й статтю за зґвалтування. Цього разу суд таки залишив його під вартою і, найімовірніше, ув'язнять надовго. Проте сусіди - жертви розбишаки та гвалтівника - все одно переживають. Кажуть, хоч скільки йому дадуть - все одно повернеться, і тоді їм буде непереливки.