Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 червня 2015, 21:51 Суди
Гвалтівники харківської студентки-туркменки вже у СІЗО
Гвалтівники харківської студентки-туркменки вже у СІЗО

У Харкові затримали підозрюваних у гучній справі щодо смерті туркменської студентки. Після групового зґвалтування дівчина вистрибнула у вікно гуртожитку. Падіння з п'ятого поверху стало фатальним. У передсмертній записці бідолашна написала про те, що не змогла пережити своєї душевної травми.

Про те, що її згвалтували гуртом, вона написала у передсмертній записці, але правоохоронці чекали на висновки судово-медичної експертизи.

Людмила Четверикова, комендант гуртожитку:

- Оставила. На туркменском языке. Ребята, туркмены, на тот момент помогли прочитать. Она якобы извинилась перед мамой. Что вот так вот, такое мое решение.

- И не объяснила поступок?

- Якобы там было, что как бы кто-то там изнасиловал.

- Кто?

- Ни фамилий, ничего - абсолютно.

Слідство з'ясувало, де і з ким дівчина була останнього у своєму житті вечора. Напередодні трагедії вона отримала ступінь бакалавра і святкувала це зі співвітчизниками, у клубі.

Артем Ігнатенко, прокурор прокуратури Дзержинського району м. Харкова:

- Они граждане Туркменистана, учащиеся, студенты высшего учебного заведения, в котором на данный момент также продолжают обучение. Они были с ней знакомы.

Підозрюваних затримали. Їх звинувачують одразу за кількома статтями.

Артем Ігнатенко, прокурор прокуратури Дзержинського району м. Харкова:

- Статьи - это: 152, часть 4 - изнасилование, с применением физической силы, против воли потерпевшего, которое повлекло особо тяжкие последствия. И ч.3 статьи 153 УК - это также изнасилование, в неестественной форме, которое повлекло особо тяжкие последствия.

У суді прокуратура наполягала, щоб усіх трьох взяли під варту. Вини вони не визнають і свідчень не дають. 

- У судовому засіданні підозрюваний оспорював обставини вчинення кримінального правопорушення, встановлені органами досудового розслідування, винним себе не визнав, просив не застосовувати до нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Олег Сековий, адвокат підозрюваного:

- Я не могу вам разгласить никакие данные, которые мне известны из материалов дела. А также, так как мой подзащитный избрал позицию отказа от дачи показаний.

Адвокат твердить: доказів сексуальної наруги в матеріалах провадження немає. Тому захист просив відпустити підозрюваних під домашній арешт. Але суддя вирішує: всіх трьох відправити до харківського СІЗО. Тож на підозрюваних просто в залі чіпляють кайданки.