Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 квітня 2015, 23:25 Суди
У Чернівцях винесли вирок жорстокому вбивці
У Чернівцях винесли вирок жорстокому вбивці

На дванадцять з половиною років засудили молодика за навмисне вбивство у Чернівцях. В серпні торік він намагався імітувати смерть товариша, якого розшукували за крадіжки. Для цього вбив і спалив випадкового волоцюгу, а на згоріле тіло підкинув військовий квиток приятеля.

- Тут його знайшли, тут він був закопаний, тут його відкопали.

Саме на цьому місці - неподалік базару - в серпні 2014-го правоохоронці знайшли тіло чоловіка.

Руслан, свідок:

- Не будемо обращаться к чорному юмору, но уже був поджарений.

Про обгорілий труп міліцію повідомив 25-річний чернівчанин. Поряд зі страшною знахідкою оперативники виявили неушкоджений військовий квиток. Це й викликало підозру.

Дем'ян Голянський, заступник керівника підрозділу УМВС України в Чернівецькій області:

- Не склало труднощів знайти власника даного квитка. Виявилось, що це мешканець Чернівецької області 1989 року народження, який перебуває у розшуку за вчинення крадіжок на території області.

Згодом слідчі з'ясували, що саме товариш розшукуваного молодика зателефонував на 102 з інформацією про згорілого чоловіка в лісосмузі. Він розповів, що намагався зімітувати смерть приятеля на його ж прохання. Спершу чоловіки знайшли волоцюгу та попросили допомогти поховати собаку.

Дем'ян Голянський, заступник керівника підрозділу УМВС України в Чернівецькій області:

- Вони навіть самі не удосужились копати, це робив потерпілий, і потім вирішили йому віддячити, поставити могорич. І прямо в тій лісопосадці налили горілки, самі випили трохи, і потім за допомогою ножа вбили. Обілляли бензином, теж купували неподалік на заправці, облили, кинули в яму, підпалили.

Після скоєного поклали біля спаленого чоловіка військового квитка. Втім, злочинці не зважили на різницю у віці з жертвою, та ще й залишили чимало слідів, кажуть правоохоронці. Тому злочин швидко розкрили. І от нині районний суд Чернівців оголосив вирок. За зумисне вбивство й наругу з тіла 25-річного молодика засудили на 12 із половиною років позбавлення волі. Замовник злочину може дістати 15.