Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 березня 2015, 22:32 Суди
З колишнього УБОЗівця зняли обвинувачення в тероризмі
З колишнього УБОЗівця зняли обвинувачення в тероризмі

Вже не терорист, але ще розбійник. Колишнього УБОЗівця Єгора Бодрова після чотирьох місяців у СІЗО випустили на волю. Саме за статтею "розбійний напад" йому обрали запобіжний захід - особисте зобов'язання. Як це - доводити свою правоту і таки вийти на волю?

Він перший день на волі. Після чотирьох місяців у СІЗО - це справжнє щастя, каже Єгор Бодров. Затримали його в листопаді минулого року. Спочатку закидали розбій, та слідчі Генпрокуратури знайшли ще й тероризм.

Єгор Бодров, підозрюваний:

- Сьогодні я вже не терорист, новое керінвицтво Генпрокуратури розглянули мої звернення, змінило слідчого, і нові особи, які здійснюють процесуальне керівництво і розслідування прийняло рішення - нема в моїх діях ознак складу злочину "сприяння терористичній діяльності".

Але звільнили його із СІЗО з затримкою на добу.

Єгор Бодров, підозрюваний:

- Я, сподіваючись вийти, чекав працівників СІЗО, після чого не дочекався, викликав їх, вручив їм заяву, що вони порушують строки тримання під вартою.

Втім, у пенітенціарній службі кажуть: дотрималися ухвали суду.

Гаяне Аганесян, керівник відділу управління пенітенціарної служби в м. Києві та Київській області:

- При обчисленні строку добами строк закінчується о 24 годині останнього дня строку. Ухвала судду до 25-го, тому порушень з боку співробітників Київського слідчого ізолятора не було.

Тепер Бодров знову у суді, але вже по іншому провадженню. Журналістам Свідка у залі засідань знімати не дозволили. За розбій слідчий вимагав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, і суддя задовольнила його прохання.

Єгор Бодров, підозрюваний:

- Я буду її оскаржувати, до мене застосували запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, хоча я вважаю, що підозра є необгрунтованою. Я хочу, щоб в розумні сроки прийняли законне рішення відносно мене, знявши всі обвинувачення.

Слідчий і прокурор у справі спілкуватись з пресою відмовились. Нагадаємо, Єгор Бодров - колишній керівник відділу УБОЗу Київської області. Саме він викрив масштабні махінації посадовців часів Януковича і колишнього керівництва Генпрокуратури. Тому, певен звільнений правоохоронець - і опинився у СІЗО.