Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 березня 2015, 23:50 Суди
Обвинувачений у ДТП вважає справу сфабрикованою
Обвинувачений у ДТП вважає справу сфабрикованою

Він потрапив у ДТП, та поки відновлювався й оговтувався, став головним обвинуваченим у справі. Колишньому міліціонерові закидають порушення правил дорожнього руху, внаслідок якого загинули двоє людей. Чоловік сам став інвалідом другої групи, своєї провини не визнає і називає звинувачення сфабрикованими.

- Я їхав від КПП в Біббббілу...

Він погано розмовляє через травму голови, але події тої ночі пам'ятає дуже добре. Роман зі своїм напарником їхали у напрямку Білої Церкви і начебто вирішили припаркуватись на дорожньому трикутнику.

Роман Бринюк, обвинувачений:

- Я був в лівій, лівій, в мене був поворот лівий, отут десь, оце де тріугльнік, удар був.

Саме за цими дорожніми знаками в Рено Романа врізалася маршрутка. Мить - і обидва транспортні засоби за інерцією полетіли на інший бік дороги.

- Люди всередині маршрутки крутилися, немов у пральній машині.

Внаслідок ДТП десятеро людей отримали травми, двоє загинуло. Роман три тижні був у комі, допоки чоловік перебував у лікарнях, його - капітана міліції - звільнили з роботи, а тепер у кримінальному провадженні він став головним обвинуваченим.

Яна Бринюк, дружина обвинуваченого:

- Слідчий приходив у лікарню і погрожував: якщо ти намагаєшся там щось якось приховатися або якусь вигоду мати, то я тебе засаджу на 10 років, і жодні ваші клопотання я не задовільню.

Дружина обвинуваченого обурена діями слідчих, вважає провадження сфабрикованим, тому побоюється, що й суд може ухвалити незаконне рішення. У справі нині якраз допитують свідків і постраждалих. Серед них і водій маршрутки. Олександр з журналістами спілкуватися не став.

Олександр, водій маршрутки:

- Нічого сказать не можу без коментарів. Хто вдарив, у зіткненні винен? Читайте справу і знайомтеся з доказами і усім іншим.

Проте, про позицію постраждалих розповів адвокат. За словами юриста, ДТП спричинив саме міліціонер за кермом. Він навіть і не намагався пригальмувати, а з порушенням правил хотів виїхати на міст.

Григорій Дмитренко, адвокат:

- Вони їхали в Білу Церкву, але поїхали не в Білу Церкву, а поїхали на міст, який виїжджати на Київ. Для цього вони зробили маневр, вони з лівої полоси руху з'їхали направо, щоб був більший радіус розвороту, і різко пішли наліво, і створили перешкоду атвомобілю, який рухався ззаду. Відбулось зіткенення передньої частини лівої Мерседеса і бокової автомобіля Кенго.

Головуючий суддя ж каже - всі сторони мають доводити свою правоту у судовому порядку. А звинувачення в упередженості називає тиском на суд.

Богдан Кошель, суддя Білоцерківського міськрайонного суду:

- Є процесуальні моменти, будь ласка, хай діють в межах процесуального законодавства, розумійте правильно, я це можу сприймати тільки як одне, як спроба давління на суддів. Якщо у них есть якісь питання, якщо у них єсть якісь, може, незадоволені вони чимось, будь ласка, КПК все передбачає.