Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 березня 2015, 21:12 Суди
Львівський суд призначив умовне покарання продавцям фальшивих бронежилетів
Львівський суд призначив умовне покарання продавцям фальшивих бронежилетів

За підробку бронежилетів - на волю. Два з половиною роки умовно - такий вирок виніс Сихівський суд Львова двом чоловікам, які збували неякісні бронежилети. Пластини виготовляли з металу, який не стримував навіть кулі, випущеної з автомата Калашникова. Дільці підробляли документи, в яких указували 5-й ступінь захисту. У червні торік правоохоронцям удалося виявити 150 неякісних одиниць спецзахисту, вісімдесят із них волонтери таки завезли в зону АТО для десантників. Ніхто через неякісну амуніцію не загинув, адже міліціянти встигли вилучити всі фальшивки. Шахраї збували підробки по півтори тисячі гривень. Вину підсудних довели, тож умовний термін обурив громадськість і правоохоронців. Прокуратура вже подала апеляцію й вимагатиме суворішої кари. Суддя Сергій Лісний, який виніс вирок, від коментарів журналістам відмовився.

Богдан Пуківський, прокурор Сихівського району Львова:

- Той факт, що вони вчиняли злочини неодноразово, так. Що вони спеціально готувалися до вчинення цього злочину, вони приїжджали на вчинення злочину на автомобілі, на якому були поставлені крадені номера. Це свідчило, що ці особи спеціально готувалися до цього. Що вони мали умисел. Вони мали джерело, звідки брали метал для виробництва цих бронежилетів.

Сергій Зюбаненко, керівник міського управляння міліції Львова:

- Ось це та пластина, яка начебто рятує життя нашим громадянам. Отак вона виглядає. Але ми можемо бачити візуально, що це звичайний метал, який відрізняється від лавсанової пластини.