Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 лютого 2015, 21:48 Суди
Мер Мелітополя скоїв самогубство перед судом
Мер Мелітополя скоїв самогубство перед судом

Самогубство мера. У зашморгу знайшли міського голову Мелітополя. 57-річного Сергія Вальтера виявили у власному будинку близько восьмої ранку. В середу мало відбутися чергове судове засідання, на якому він мав би проходити як обвинувачений.

Біля дому загиблого мера - кілька людей. Поруч них - правоохоронці. З якої причини зібралися, не кажуть.

- Пока никаких комментариев…

Небагато знають і сусіди.

- Говорят: чи повесился, чи что…  А там проблемы. Кто их знает, какие там проблемы.

На час прибуття знімальної групи "Свідка" в будинку Сергія Вальтера тривали слідчі дії.

Олександр Вовкодав, керівник відділу ГУ МВС України у Запорізькій області:

- 25 лютого о 8:30 до Мелітопольського міськвідділу міліції надійшло повідомлення від диспетчера швидкої допомоги про те, що о 8-й годині за місцем проживання покінчив з життям мешканець Мелітополя 1958 року народження.

У середу о 10-й ранку мер Мелитополя мав з'явитися на судове засідання, де проходить звинуваченим у справі з діяльності злочинного угруповання.

Денис Корх, державний звинувачувач:

- В своей обвинительной речи я просил в отношении Вальтера на основании ст 70 УК Украины - то есть путем поглощения менее строго наказания более строгим - 14 лет лишения свободы с конфискацией, запретом занимать должности, связанные с орг-распорядительными и хозяйственными функциями и со штрафом. По мнению стороны обвинения, доказательств достаточно. Он обвинялся в совершении тяжких и особо тяжких криминальных правонарушений.

Адвокат Вальтера припускає, що саме кримінальна справа могла психологічно вплинути на його підзахисного.

Сергій Коломієць, адвокат загиблого:

- Есть признаки доведения до самоубийства Вальтера. И обвиняют в этом прокуратуру. Якобы прокуратура умышленно, не имея никаких доказательств в материалах, умышленно завысила этот срок. Сказали, что прокурор попросил 14 лет для того, чтобы его запугать. Так как доказательств нет никаких, и они не знают, что делать с этим делом.

Не ймуть віри й друзі загиблого.

Юрій Анищук, друг загиблого:

- Я думаю, что однозначно все связано с судебным процессом. Хотя Сергей Георгиевич был очень сильным человеком, волевым, умным. Для меня до конца, в принципе, пока не понятен этот его поступок.

Розгляд кримінального провадження стосовно до Сергія Вальтера та решти учасників злочинного угруповання в суді відклали. Адвокат і родичі загиблого мають намір подавати зустрічний позов на прокуратуру щодо доведення до самогубства.