Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 лютого 2015, 23:24 Суди
У Харкові винесли вирок садистці з Антимайдану
У Харкові винесли вирок садистці з Антимайдану

Півтора року колонії-поселення. У Харкові оголосили вирок Ользі Воржеїновій. У квітні 2014-го року активістка Антимайдану жорстоко побила ногами скривавленого чоловіка. Відео потрапило в мережу, і люди впізнали в агресивній білявці медсестру.

- Винною себе не визнала, ніякого каяття не проявила. Обставин, що пом'якшують покарання, судом не виявлено. Обставин, що обтяжують покарання, судом не виявлено.

Під час судового слухання Ольга Воржеїнова відмовлялася відповідати на питання. Підсудна навіть спростовувала, що це вона б'є скривавленого, напівпритомного чоловіка.

- Суд присудив: Воржеїнову Ольгу Анатоліївну визнати винуватою за ч.2 ст. 296 КК України та призначити їй покарання 1 рік 6 місяців обмеження волі. Обвинувачена, вам зрозумілий вирок суду?

- Да. Зрозумілий.

- Що таке обмеженя волі, ви зрозуміли? Обмеження волі - це так назване колонія-поселення.

Після вироку її адвокат заявить: із карою не згоден, мовляв, вини його підзахисної так і не довели.

Євген Оленев, адвокат підсудної:

- Я считаю, что он незаконный. Потому что уголовное правонарушение, злостное хулиганство - оно не доказано, по моему разумению. Будем оскаржувать, скорее всего.

Того квітневого дня активістів Євромайдану по-звірячому побили так звані "титушки". Володимирові Силевичу проламали голову залізною трубою. Ольга Воржеїнова наскочила на вже травмованого чоловіка, він лежав на східцях метра. Уже потім у лікарні постраждалий буде в комі, і кілька тижнів його життя перебувало під питанням.

Павло Макаренко, адвокат постраждалого:

- Ми наголошували, що нам абсолютно неважливо, якою буде міра покарання. Для нас принциповим було, щоб її визнали винною. І ми створили прецент для неможливості повторення таких дій іншими особами і безкарності.

Постраждалого в суді не було. Уперше за весь перебіг слухання. Про вирок його повідомляє адвокат.

- Володь! Привет. Вирок проголосили. 1,5 роки колонії-поселення. Не может говорить. Но он сказал: неужели все закончилось?

Суворої кари своїй кривдниці постраждалий ніколи не бажав. Він одужує після тяжкої травми і вже повернувся до роботи. Воліє якнайшвидше забути про той день.

Володимир Силевич, постраждалий:

- Единственное, что мне хотелось бы, если честно - это чтобы… Чтобы она просто покаялась. Чтобы сказала: да, что-то стрельнуло в голову, сделала, а теперь сожалею. Ради этого это все стоило заводить. Если она это скажет - на этом все дело и закончится.

Вироком суду постраждалий задоволений. Проте захист налаштований оскаржувати рішення Феміди.