Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 лютого 2015, 23:48 Суди
Київські суди виносять вироки вбивцям
Київські суди виносять вироки вбивцям

Винуватці - за ґратами. Одразу кілька вбивць почули свої вироки за скоєні минулого року злочини. Про їхні звірячі вчинки журналісти Свідка розповідали у своїх сюжетах: спілкувалися з родичами та очевидцями трагедій. Урешті, вже відбувають покарання 27-річний торговець шаурмою, що задушив п'ятимісячного пасинка, а також - чоловік, який убив жінку в занедбаному будинку.

Ця історія радше нагадує сценарій до фільму жахів. Він убив свого товариша й заховав його тіло в шафі. Лише за дві доби загиблого 39-річного чоловіка знайшла дружина.

Ніна Василівна, сусідка загиблого:

- Це бабушка почала волноваться, що його два дні немає, й сусідка з першого поверху сказала мені, шо Сашка вже два дні немає.

Бабуся та брат загиблого жили з трупом у хаті й навіть не здогадувалися, що їхній зниклий родич - поряд. А забив й проламав голову господарю квартири його приятель.

Віктор Олександрович, вітчим загиблого:

- Батя, говорит, иди посмотри, какой у меня друг, хотел похвастаться! Захожу - сидит такой парень, худенький и весь в наколках. Где ты его взял, спросил? Спросил его, где торчал? А я могу по фене ботать, он говорит, шесть раз торчал, в Голосеевском районе.

Близькі загиблого до останнього не вірили, що лихо міг скоїти товариш. Проте правоохоронці довели його причетність.

Юлія Мусташ, керівник відділу ГУ МВС у м. Києві:

- Зрозумівши, що накоїв, лиходій кинувся у біга, оперативники Дніпровського райуправління почали його шукати, та за два тижні таки знайшли й затримали у Одеській області.

Тепер він на лаві підсудних і скоро почує вирок.

***
13 років за звіряче вбивство жінки. Таке рішення ухвалив Подільський суд 37-річному кату. На його рахунку це вже не перше вбивство, останнє - приголомшливе - сталося торік восени. Він зґвалтував, вбив і спалив 50-річну киянку, з якою познайомився у кав'ярні.

- Ее изнасиловали, убили, положили сумку на лицо и подпалили.

- Вони познайомилися в кафе й випивали разом.

Жінка працювала в банку. Але того дня її звільнили з роботи. Новий знайомий взявся заспокоювати мешканку столиці. Після посиденьок парочка попрямувала до занедбаного будинку на Подолі. Обрали це місце для сексуальних утіх. Та нове знайомство закінчилося жорстким убивством.

***
Убив, бо дратував. У жовтні 2014 року уродженець Узбекистану, який торгував у столиці шаурмою, задушив свого п'ятимісячного пасинка. Малий голосно кричав і цим заважав нелюду. 

Ганна, мати загиблого хлопчика:

- Я зайшла в комнату з молоком й побачила, що ребенок вже побледнів, синій, ручки похолодели и все.

Тоді вбивця вирішив приховати сліди злочину й позбутися тіла немовляти.

Ганна, мати загиблого хлопчика:

- Я хотела повезти в больницу, но он сказал: давай сюда ребенка - хапанув його, і пішли, закопаєм його в лісу.

12 років позбавлення волі. Судді Деснянського району винесли саме такий вирок дітовбивці. В міліції Києва нині наводять статистику. Лише за січень нового року було скоєно 12 убивств, дев'ять із них вже розкрито, а злочинців затримано.