Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 листопада 2014, 21:22 Суди
У Черкасах чоловік викинув колишню дружину з сином на вулицю
У Черкасах чоловік викинув колишню дружину з сином на вулицю

Із торбами, стосом паперів і неповнолітнім сином. Після розлучення мешканка Черкас Владислава Сердюк опинилася на вулиці. Даху над головою її позбавив колишній чоловік. Він змінив замок на дверях колись спільного будинку. Під воротами оселі жінка й облаштувала собі житло.

Усі ці торби - чи не єдине пристановище 9-річного Антона та його матері. До колись сімейного гніздечка нині не увійти. Колишній чоловік Владислави змінив замки на дверях.

- Зачинено?

- Да. І на верх, і на низ зачинено.

Без даху над головою жінка відтоді, як розлучилася. Розповідає: чоловік спочатку обіцяв і житло, і матеріальну підтримку. Та зрештою кинув сім'ю напризволяще.

Владислава Сердюк, мешканка м. Черкас:

- Я платила спочатку сама. А потім припинила теж платити, бо утримувала сина. Він платив лише періодами за школу.

Коли гроші на оренду житла закінчилися, Владислава прийшла ділити сімейний будинок. Та з'ясувала, що чоловік виписав її через суд.

Владислава Сердюк, мешканка м. Черкас:

- Я не була присутня на суді. Моя свекруха зробила це поза моєю спиною. Вони сказали, що діти проживають з ним, тут. Що я проживаю з невідомим чоловіком. І вони  не знають, де я живу.

Апеляційний суд став на бік жінки і поновив їй прописку. Та на рішення Феміди чоловік не зважає. Батьки Владислави мешкають за містом, тому ночувати їй у Черкасах ніде. Залагоджувати сімейні конфлікти вкрай складно, кажуть юристи. Хоч убезпечити себе від неприємностей можна: якщо укласти спеціальну угоду.

Микола Кудрявцев, юрист:

- За цією угодою можна поділити майно наперед. Але продовжувати користуватися ним як подружжя і надалі. Люди необізнані. Зазвичай подають до суду. Або вже звертаються на стадії, коли вже ось-ось потрібно подавати до суду. Тоді звертаються до юристів, дізнаються про такий варіант. Але, як правило, ситуація вже зайшла занадто далеко.