Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 жовтня 2014, 23:56 Суди
Каламутна ситуація навколо справи Садовника
Каламутна ситуація навколо справи Садовника

Апеляційний суд Києва в закритому режимі розглядає справу про зміну запобіжного заходу екс-командиру роти Беркута Дмитру Садовнику. На це засідання, як і на попередні, підозрюваний не прийшов. Тож прокуратура просила суд, аби Садовника привезли примусово. Зробити це правоохоронцям так і не вдалося: мовляв, їм не відчинили двері вдома у підозрюваного.

Колишній командир роти Беркуту Дмитро Садовник, якого підозрюють у масовому розстрілі людей, не з'явився в суд вже втретє. Прокурорам урвався терпець, і вони вирішили вимагати привести підозрюваного примусово.

- Садовник вчора був виписаний з лікарні, а саме 2 числа о 14 годині, а саме був виписаний з міської клінічної лікарні швидкої допомоги, вулиця Братислоавська 3. Оперативні втручання не проводились, після обстеження виписаний з відділення. Ми вносим клопотання, щоб суд виніс ухвалу про застосування примусового приводу до підозрюваного.

Зі слів же адвоката, Садовника таки виписали з лікарні, але вже наступного дня йому стало зле, і він ліг вже до іншого шпиталю.

Сергій Вилков, адвокат підозрюваного:

- Садовник на сьогодні відправився за місцем свого проживання на лікування, тобто він пішов в лікарню. Фактично за час перебування Садовника в лікарні, як пояснював Садовник, органи прокуратури тиснуть на лікарів, оскільки лікарні його зразу виписують без втручання.

Порадившись, судді відклали розгляд справи на кілька годин, щоб одержати письмове клопотання від прокуратури і зрештою таки підтримали його.

- Колегія суддів ухвалила клопотання прокурорів про привід підозрюваного Садовника задовільнити.

Привести Садовника до суду мали о 5-й вечора. Втім, вдома його не знайшли. Адвокат, де перебуває його підзахисний, не знає. Тим часом група підтримки колишнього беркутівця, яка юрмилася під будівлею, побила активіста Майдану. Все коїлося перед очима в десятків правоохоронців, втім, вони нічого не бачили.

- Вони туди втекли, всі бачили, я хочу подивиться, заяву писать, ти, сука, куди дивився, 5 чоловік било мене, я не стояв, а де ти був?

Нападники втекли за кордон правоохоронців, активістів туди не пускали. 

- Я зараз бачив там тих людей, які били мене. Прошу мене пропустити, щоб встановити осіб. Пускайте, я хочу на місці встановити осіб, в чому проблема, з вами вмєстє. Пока вони не втекли.

- Хто?

- Ті, хто його бив. Ви їх там ховаєте.

- Каво?

Зрештою за побиття активіста нікого так і не затримали.