Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 вересня 2014, 22:12 Суди
В Одесі випустили з-під варти винного у двох смертях
В Одесі випустили з-під варти винного у двох смертях

Двоє людей загинули, а винуватець страшної аварії - на волі. В Одесі судять водія, який на початку липня на смерть збив на переході молоду пару з Харкова. Рідні загиблих обурені: кермувальника апеляційний суд на час слідства відпустив. Замінив тримання під вартою на домашній арешт.

Катерина Варавіна та Анатолий Фененко приїхали до Одеси на літній відпочинок. 5 липня пішли дивитися на нічне море. Верталися приблизно опівночі. Магістраль перетинали переходом.

Олексій, свідок ДТП:

- Он большой, он освещается, его видно. Они стояли. Когда две машины остановились, они пошли, дошли до реверсной. 

Олексій саме стояв перед світлофором за двісті метрах від зебри.

Олексій, свідок ДТП:

- Возле меня просто пролетел Лексус легковой. Пока загорелся зеленый и я тронулся, я увидел, что что-то разлетелось в том Лексусе.

Розлетілися - двоє людей. Чоловіка перекинуло через авто. А жінка фактично загальмувала машину власним тілом.

Роман Корнейко, брат загиблої:

- Он даже в принципе не собирался останавливаться. Если бы не моя сестра, которая намоталась на колесо. Она просто намоталась на колесо, и остановила, грубо говоря, машину. Вот этот Лексус, который мчался на бешеной скорости.

Проблеми, кажуть свідки, почалися ще під час оформлення смертельної ДТП.

Олексій, свідок ДТП:

- Девочку хотели без эксперта забрать в морг. Следователь, не помню фамилию, это он пытался сделать. Он дал команду, чтобы забрали девочку, вытащили.

Тепер рідні загиблих не впевнені, що винуватця покарають. За два дні після аварії 24-річного Олега взяли під варту. А за тиждень відпустили під домашній арешт.

Людмила Рипенко, мати загиблого:

- Следствие не ведет расследование, свидетели запугиваются, на телефонные звонки следователь не отвечает.

Тримання під вартою на домашній арешт водієві Лексуса замінив апеляційний суд. У прокуратурі розводять руками: оскаржити це рішення неможливо. Захисник підозрюваного наполягає: хлопець дотримується умов санкції.

Вадим Динник, захисник підозрюваного:

- Им какие-либо ограничения, наложенные судом, не нарушались. Он находится под домашним арестом и фактически приезжает только в судебные заседания.

Перше засідання по суті провадження тривало лише 10 хвилин. Не змогла приїхати до Одеси постраждала сторона. Брат загиблої Катерини Варавіної пояснив: різко погіршився стан здоров'я їхньої матері. Тож розгляд перенесли на тиждень. У прокуратурі наголошують: наполягатимуть, щоб підозрюваному дали реальний термін.

Інна Верба, керівник відділу прокуратури Одеської області:

- Позиція прокуратури відповідає межам санкції статті, що передбачає санкції статті ч. 3 ст. 286. Передбачає позбавлення волі строком на 5 років, та позбавлення права користуватися транспортним засобом на три роки.