Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 червня 2014, 01:23 Суди
Депутат-вбивця залишиться за гратами
Депутат-вбивця залишиться за гратами

Віктор Лозинський залишається за ґратами. В апеляційному суді Київської області розглянули апеляцію прокуратури на нещодавнє рішення Бориспільського суду: він кілька тижнів тому випустив депутата-вбивцю на волю.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Апеляціійний суд у справі Лозинського ще не почався, а під дверима установи вже зібралося кілька десятків мешканців Голованівського району. Всі вони приїхали підтримати екс-депутата.

Обранця, котрого посадовили за вбивство селянина Валерія Олійника, сьогодні тут мають або звільнити, або лишити за ґратами. Його земляки вигукують: Лозинському - волю. Люди, що вимахують плакатами, запевняють - убивцю засудили незаконно. Аргументи жахливо прості: він допомагав мешканцям, тож попри вбивство його треба випустити.

- Він робив дороги, ми чекаємо його, потому шо ми без нього пропадаємо.

Суд розпочинається вчасно. Віктора Лозинського в залі немає, втім із ним налагодили відеозв'язок. Захисники продовж кількох годин запевняють: Лозинський не може бути у виправній установі, бо хворий. І намагаються виправдати Бориспільський суд.

Ярослав Зейхан, захисник Віктора Лозинського:

- Оскільки у суду були певні сумніви, то він призначив експертизу, в якій брали участь професори, а не недовчені лікарі.

Та найбільше здивував суд захисник, який представляє інтереси матері вбитого Лозинським Валерія Олійника. Жінка, виявляється, теж просить, аби вбивцю її єдиної дитини випустили на волю. Юрист стверджує: ні його, ні жінку ніхто не підкупляв. І називає загиблого сина своєї клієнтки небезпечним агресором.

Володимир Бурковський, юрист:

- В судовому засіданні ні разу не було з'ясовано, хто такий загиблий Олійник. Він був агресивний, такий стан хворої людини.

- Тобто матері не було шкода свого сина?

- Шкода.

Рішуче виступає проти звільнення Лозинського прокуратура.

Ірина Скрипка, керівник відділу прокуратури Київської області:

- Стан засудженого Лозинського не перешкоджає йому в подальшому відбуванню покорання, тому підстав для звільнення немає, він може лікуватися в пенітанціарній службі, він може приймати ліки, тож підстав для звільнення немає жодних! 

Сергій Кравченко, голова медичної комісії, яка обстежувала підозрюваного, підтверджує - екс-нардепа можна спокійно лікувати за ґратами. Його хвороби - не смертельні.

Сергій Кравченко, голова спеціальної медичної комісії:

- Заболевания имеются у него, и ишемическая болезнь сердца, и давление, но ни одно из тех заболеваний не имеет той формы тяжести. Это общеизвестное заболевание, которыми в этой комнате, я уверен, болеет половина людей, с такими заболеваниями люди работают и пьют таблетки.

Ні сорокахвилинний спіч Віктора Лозинського, який поводиться самовпевнено, ні аргументи адвокатів - не допомогли. Апеляційний суд Київської області скасував рішення Бориспільського суду про звільнення екс-депутата через хворобу. Вбивця й далі перебуватиме за гратами.