Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 лютого 2014, 23:43 Суди
В Одесі вимагають звільнення Маркова
В Одесі вимагають звільнення Маркова

Волю Ігорю Маркову. Прихильники народного депутата, позбавленого мандата та затриманого в межах кримінального провадження, вимагали його випустити. Через це Приморський суд Одеси - в облозі.

До Приморського суду прихильники політика прийшли з квітами. Очікували на звільнення Маркова. Проте розпорядник повідомив: засідання не відкриють, розглядатимуть справу у Криму. Таке рішення Вищого Апеляційного суду. Натовп відреагував вороже.

- Изменена подсудность Маркова Игоря Олеговича. Та давайте сюда Маркова. Маркова сюда.

Очільника одеської партії "Родіна" взяли під варту в листопаді торік за підозрою в бешкеті, скоєному ще 2007-го. Зрозумівши, що політика не відпустять, розлючені його прихильники спробували прорватися до кабінету голови Приморського суду. Кордони міліції не стримали. Люди розбили скло у дверях та змусили охорону відімкнули їх. Голови суду не знайшли, проте достукалися до судді, що провадить справу Маркова. Його змусили одягти мантію й разом із представником прокуратури спуститися до судової зали. Тут захисники політика поставили питання руба.

Олександр Казнаровський, захисник Ігоря Маркова:

- Вы обязаны принять решение об освобождении из-под стражи Народного депутата Украины Игоря Маркова. Иначе вы будете  привлечены к уголовной ответственности за незаконное лишение свободы народного депутата.

Суддя пояснив свою позицію - розглядати справу мають у Криму. Люди обурилися і звинуватили служителя Феміди в небажанні виконувати свої обов'язки. Зрештою суддя та прокурор і дотепер у полоні. У залі періодично лунали погрози фізичної розправи. Бокові входи до будівлі натовп заблокував. А перед головним невдоволені склали купу автомобільних покришок. Проте не підпалили. Пригрозили, що триматимуть будівлю в облозі, поки не буде звільнено Маркова.