Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 лютого 2014, 22:56 Суди
Суд у Харкові - вибіркове правосуддя
Суд у Харкові - вибіркове правосуддя

7 років позбавлення волі за смертельну дорожню аварію, в якій загинули двоє пішоходів, дістав сьогодні водій - учасник автокатастрофи. Другий кермувальник у провадженні фігурував як свідок. 13 липня на перехресті в Харкові зіткнулися дві Кіа. Від удару одна з них вилетіла на узбіччя, де стояли пішоходи. Жінка померла на місці, інша - в реанімації.

Водій Денис Юрченко слухає вирок. У залі - родина, друзі, численні свідки смертельної ДТП. Під час розгляду справи вони стверджували: аварію спричинив інший водій, який їхав на червоний і на шаленій швидкості. Та на жодне твердження на користь кермувальника суд не зважив. Як і на слова самого звинувачуваного.

Денис Юрченко, звинувачуваний:

- Свою вину я не признаю. Так как не нарушал правил дорожного движения.

Того липневого дня Денис світлою Кіа Черато повертав ліворуч на перехресті зі жвавим рухом. Розповідає: переконався, що пропустив усі зустрічні машини - потім загорівся жовтий, і наступні зупинилися. Тоді він зрушив з місця. Аж раптом попереду вискочила чорна Кіа. Ударом її викинуло на зупинку, просто на людей. Загинули двоє жінок.

Володимир Михайлов, постраждалий:

- Данным приговором я недоволен. Я считаю, как я заявлял и ранее, здесь присуща обоюдная вина. И львиная доля вины в этом, я считаю, водителя черного автомобиля. Для меня очевидным является, что Киа черного цвета выезжал на перекресток на запрещающий сигнал светофора. И что он ехал с невероятной скоростью.

18-річний Владислав Заратуйко, який кермував чорною машиною, у справі фігурував як свідок. Він навіть не прийшов слухати вирок, проте заявив матеріальну шкоду.

Олексій Малихін, суддя Московського райсуду м. Харкова:

- Цивільним позивачем Заратуйко заявлений цивільний позов на суму 140 тис 615 грн 60 коп., яка складається з суми вартості пошкодженого автомобіля КІА Черато. Суд задовольняє цей позов.

Загалом звинувачуваний Денис Юрченко має відшкодувати майже півмільйона гривень: за дві смерті й пошкодження іншої машини. Та головне - тривалий термін позбавлення волі.

Олексій Малихін, суддя Московського райсуду м. Харкова:

- Суд засудив Юрченка Дениса Володимировича визнати винним за ч.3 ст.286 КК України, засудити до 7 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортним засобом на 3 роки.

Задоволена вироком прокуратура. Щоправда, вона вимагала дев'ять років ув'язнення і, можливо, наполягатиме на жорсткішому покаранні.

Валерій Бухан, державний обвинувач:

- У меня нет сомнений в доказанности вины и в правильности приговора суда.

Приголомшений вироком водій знаходить у собі сили заспокоювати близьких.

- Судове засідання закінчено.

Денис Юрченко, звинувачуваний:

- Видимо, я не прокурор и не сотрудник милиции, который пьяный ехал и которого на условный можно отправить.