Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 січня 2014, 23:51 Суди
Донецький суд винес вирок рекетирам
Донецький суд винес вирок рекетирам

У Донецьку винесли вирок рекетирам. Хлопці, які щойно закінчили технікуми, вирішили "охороняти" бізнес далекобійника. З часом почали вимагати від шофера вантажівки значну суму. Водій платити наміру не мав. За вимагання й побиття кермувальника суд вирішив запроторити молодиків за ґрати.

Парубки продовж травня минулого року неодноразово приходили до родини Сергія Цапулина. Щоправда, розмовляли про гроші не з ним, а з дружиною.

Наталя Цапулина, дружина далекобійника:

- Они сказали: мы будем твоей "крышей". А он сказал, что крыша не нужна. Но они все равно требовали, как бы, что ты все равно будешь деньги платить. Угрожали мне, приходили домой, угрожали его матери. Конкретно вымогали деньги.

Тиснули молодики й на самого далекобійника. Свідком однієї з таких зустрічей став брат водія.

Єгор Цапулин, брат далекобійника:

- Я узнал, что ему угрожает группа незнакомых лиц, вымогает деньги. Они стояли, крутились возле него. Я подошел и спросил: что случилось? Он сказал: не лезь в мои дела, я сам розберусь. Потом уже стемнело. Они подошли, начали его бить. Он скрутился. Я подошел, спросил: что случилось? Он сказал: отобрали техпаспорт от прицепа.

На засідання постраждалого не було. Сім'я Цапулиних взяла в банках кредитів більше ніж на 30 тисяч гривень, аби платити рекетирам. Тож голова родини знову в рейсі. А в у холі з'явилися родичі підсудних.

- Похожий человек был.

- Вот вы сказали - похожий. Вы признались. Вы, когда давали показания, вы сказали: это он. Потом вы развернулись и говорите: это не он. Вы понимаете, вы ломаете судьбу ребенку.

Жінка, яка боронить свого сина, обіцяла після засідання все розповісти. Та по оголошенні вироку від коментарів утрималася. У приватній розмові молодики зауважили, що водій завинив їм гроші, а віддавати не хотів. Тепер, за рішенням Феміди, боргів у далекобійника немає. Парубки ж, які тримали у страху його родину, дістали по 3 та 4 роки позбавлення волі. Обидві сторони - незадоволені.

Тимур Саркісов, адвокат одного зі звинувачених:

- С данным приговором не согласны во всех его частях. Я считаю, что формальный приговор и теми доказательствами, на которые ссылается суд, никоим образом не доказывается вина моего подзащитного.

Володимир Купенко, адвокат постраждалих:

- Судья применил минимальный срок наказания. Их поведение, я видел, что они не раскаялись и не раскаиваются. Поэтому я считаю, что мера наказания лишения свободы это справедливо. Но этот срок, минимальный, недостаточный будет, чтобы они осознали его вину. Окончательно данный вопрос будет решать сам потерпевший.

Не схвалила вироку і прокуратура.

Ірина Семенова, державний обвинувачувач:

- Прокуратура м. Донецька під час розгляду кримінального провадження в суді наполягала на призначенні покарання у вигляді позбавлення волі двом обвинуваченим у вигляді 6 років, одному обвинуваченому - у вигляді 5 років, та ще одному 5,5 років. Після ретельного вивчення вироку суду буде прийняте рішення щодо його оскарження.