Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 січня 2014, 23:10 Суди
Винесено вирок "пляжному палію" з Луганщини
Винесено вирок "пляжному палію" з Луганщини

Спалив, бо приревнував. На Луганщині завершився розгляд доволі резонансної справи так званого пляжного палія. Два роки тому 36-річний чоловік на лисичанському узбережжі облив екс-кохану та її матір бензином і підніс вогонь. Коли живі смолоскипи загасили, виявилося, що в обох страшні опіки. У колишньої тещі обгоріло 35 відсотків шкіри, у  дружини - 75. Вона померла, а старенька стала інвалідом. На суді обвинувачений сказав, що влаштував самосуд, бо приревнував жінку.

Того червневого дня жінка зі своїм співмешканцем та 23-річною донькою відпочивала на пляжі Сіверського Дінця. Товариство й не здогадувалося, що весь цей за ним стежив колишній коханець дівчини. Спостерігав зі схованки в кущах. Коли надвечір вийшов, то тримав у руках пакета. Саме звідти вихопив пляшку з бензином, облив жінок і підніс сірника. Обидві одразу спалахнули.

Тетяна Погукай, керівниця відділу ГУ МВС України в Луганській області:

- Мама и дочь мгновенно загорелись. Он с места преступления скрылся. В течение суток он был задержан северодонецкими милиционерами.

Коли жінок загасили, ті ледь дихали. Одну терміново відвезли до опікового центру, іншу - до реанімації.

Ігор Тамара, лікар опікового центру Луганської обласної лікарні:

- Вторая, третья степень подразумевает наличие глубоких опиков - почти половина. Шансы всегда есть. Делаем все возможное, чтобы девочка выжила.

Проте дівчина не вижила. Її обпечена мати стала інвалідом. Палія ж міліціянти затримали незабаром. На суді він сказав - дуже хотів повернути кохану, що його покинула. Проте вона була категорична. То ж як останній арґумент використав бензин.

Євген Соломін, кореспондент:

- Три роки ця справа розглядалася в суді. І ось зрештою вирок. Палій отримав довічне ув'язнення.

Обвинувачений оскаржуватиме рішення. Він каже - хотів лише провчити кохану.

Генадій Свистун, адвокат засудженого:

- Я его не оправдываю. То, что он совершил, то за это ответит. Но каждый имеет право на гуманный суд.

Постраждалі ж, коли рішення суду набуде законної сили, ініціюватимуть новий процес. Тепер спробують відсудити в палія відшкодування моральний і матеріальних збитків.