Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 грудня 2013, 23:25 Суди
Підозрюваним у побитті Чорновол обрали запобіжний захід
Підозрюваним у побитті Чорновол обрали запобіжний захід

Зранку схопили п'ятого підозрюваного в нападі на журналістку Тетяну Чорновол. Його імені у МВС не називають. По обіді затриманих привезли до Печерського суду - обирати запобіжний захід.

Біля Печерського районного суду Києва ніде яблуку впасти. Тут обирають запобіжний захід для підозрюваних у справі про побиття Тетяни Чорновол. Під стінами установи зібралося кілька десятків друзів і родичів затриманих, а також журналістів. Сергій Власенко, приятель підозрюваного Олександра Храмцова, певен - його друг не винен. 

- Кримінальних якихось наклонностей у нього немає.

Адвокат ще одного затриманого, Андрія Насиковського, теж відкидає провину свого клієнта. Юрист не розуміє, чому чоловіка й досі не відпустили на волю. Каже - є троє свідків, які можуть підтвердити алібі його клієнта.

Юлія Котова, адвокат Андрія Насиковського:

- Затриманого необхідно звільнити. Не те щоб міру запобіжного заходу вибирати, а необхідно звільнити. По-перше, він з самого початку утримувався незаконно. По-друге, довго тримався під вартою незаконно, йому не давали їжі, з нього не знімали наручники.

Адвокат Олександра Котенка також стверджує, що його підзахисний непричетний до побиття.

- Он к этому делу не причастен, не виноват, с братом Сергеем не общался на протяжении двух лет.

У приміщення суду не пустили операторів з камерами, тільки дозволили зайти журналістам. Першим завели до суду Олександра Храмцова - о пів на шістнадцяту. Поки що відомі імена чотирьох затриманих. Хоча є і п'ятий.

Микола Чинчин, керівник Головного слідчого управління МВС:

- На данный момент следствем задержан пятый подозреваемый, который по предварительным данным непосредственно принимал участие к исбиению потерпевшей.

Друзі власника Порше Храмовцова вже виклали в інтернет відео, яким доводять: під час нападу на Чорновол він був у ресторані.

Сергій Власенко, друг Олександра Храмцова:

- У нього алібі, що він там був, офіціанти можуть підтвердити, направили все це до слідчого, щоб показати, що Сашка в той момент не було, що він не міг телепортуватися.

Утім, правоохоронці таке алібі серйозно не сприймають.

Микола Чинчин, керівник Головного слідчого управління МВС:

- Их отсутсвие на месте происшествия во время совершения претсупления не исключает их причастность к нападению на Татьяну Черновол в качестве пособников или организаторов.

Сам Храмцов заявив у суді - серед затриманих є один винуватий. Щоправда, імені не назвав. Якою була роль кожного під час нападу - правоохоронці не кажуть. Натомість, Олександра Котенка у МВС уже назвали учасником бандитського угруповання.

Микола Чинчин, керівник Головного слідчого управління МВС:

- Следствие уже располагает данными, что один из подозреваемых, Александр Котенко, являлся членом бандитской группировки Совлохова. Она входила в преступное сообщество Рыбалко про прозвищу Рыбка, убитого в 2005 году, с которым тесно взаимодействовали братья Кличко.

За цю заяву Володимир Кличко вже пообіцяв подати на Миколу Чинчина до суду. З Тетяною Чорновол спілкуватися нині не дозволяють лікарі - її готують до складної операції. Напередодні ж її допитали слідчі. Втім, упізнання не проводили. Правоохоронці скаржаться, що досі не отримали від народних депутатів відеореєстратор з автомобіля постраждалої.

Олег Татаров, заступник керівника Головного слідчого управління МВС:

- У нас є лише відрізки відеозапису, який був ще опублікований в першу добу. З цих відрізків незрозуміла суть конфлікту, з чого він починався, як продовжувався, немає взагалі ніякого звуку.

Запобіжним заходом для Храмцова Печерський суд обрав арешт на два місяці. Іншим затриманим прогнозують те саме.