Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 жовтня 2013, 22:41 Суди
Війна за землю на околиці Києва
Війна за землю на околиці Києва

Великогабаритна техніка, зо два десятки молодиків і сльозогінний газ. Отак масштабно в Академмістечку у столиці сусіди з'ясовували - кому належить ділянка. У кожного - своя правда.

Вулиця Обухівська у столиці раптом стала центром бойових дій. Оцей чоловік стверджує - на його територію вранці зазіхнули.

Юрій Штунь, мешканець м. Києва:

- Прибігає 40 чоловік, окружили мій тин, загнали техніку.

Застосували навіть сльозогінний газ - запевняє господар.

- Лице до сьогоднішнього часу пече, конкретно скора зафіксіровала ожоги лиця.

Правоохоронці - неговіркі.

- Ми вже прийшли сюди, коли сама вже ситуація виникла і пройшла.

Супротивники в конфлікті запевняють - протиправних дій не чинили.

- Спокійно встановлювали паркан, сльозогінного газу встановлено не було.

На доказ слів запрошують оглянути фронт робіт. Утім, в об'єктив камери потрапляють зо два десятки молодиків спортивної статури і маски-респіратори. 

- А це маски?

- Вони працюють з деревом, попіл щоб не потрапляв.

Адвокат власників цієї ділянки запевняє: єдина рада - встановити нахрапом високого паркана, щоб відокремитися від сусіда. Бо той, мовляв, по сантиметрові краде подвір'я його клієнтів.

Олександр Серьогин, адвокат:

- Постійно порушувались кордони земельної ділянки, він постійно намагався підсунути дерев'яний паркан і таке інше, всі ці звернення зафіксовані в міліції.

А згодом намислив привласнити всю територію.

Олександр Серьогин, адвокат:

- Знайшовши одного з нащадків, ну і відповідно отримавши від нього довіреність, проте у користувача ділянки по Обухівська 64 були інші плани - вона подала документи і отримала рішення Київради, і приватизувала земельну ділянку.

Показати ці папери журналістам Свідка адвокат відмовився.

- Документи на право власності надані працівникам міліції.

Правоохоронці, які пильнували місце інциденту, підтвердили наявність дозволів.

Володимир Грицай, керівник відділу Святошинського РУ міліції м. Києва:

- По цьому участку ведуться судові тяжби з 99-го року по сьогоднішній день, покуди людина не надала державний акт і все це на землю.

- Та покажіть на камеру документи, ну це ж державний акт.

Виявляється, сусід конфліктує не тільки з господарями цієї ділянки. Мешканці будинку з іншого боку запевняють - у них чоловік украв аж два метри землі.

Василь Сиченко, мешканець м. Києва:

- Ми уїхали на свадьбу - він втихаря попередвигав ці забори, а потім на суді каже - дощ іде, а забори самі туда-сюда пригають.

Вони навіть виграли процес. Суд зобов'язав сусіда повернути паркан на місце. Та робити це загарбник не квапиться. Натомість - звинувачує всіх у фальшуванні паперів.

Юрій Штунь, мешканець м. Києва:

- Там незаконні і там незаконні. У них виникли підробні документи, і на базі підробних докуметів вони зробили в який-то спосіб державний акт.

Сам сусіда-загарбник державних актів на право власності землею не показав. Навіть на ту ділянку, де нині мешкає сам. Мотивує своє право лише довіреностями господарів-попередників. Та має намір боротися за цінні сотки.