Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 жовтня 2013, 00:42 Суди
Врадіївські гвалтівники звалюють провину один на одного
Врадіївські гвалтівники звалюють провину один на одного

У Миколаєві у справі врадіївських ґвалтівників сьогодні зачитали обвинувальний акт. Окрім катування Ірини Крашкової, колишнім правоохоронцям закидають зберігання наркотиків і продаж зброї.

На початку засідання прокурор зачитала обвинувальний висновок. Колишньому міліціянтові Євгенові Дрижаку, крім зґвалтування й побиття Ірини Крашкової, закидають перевищення службових повноважень. У нього вдома знайшли наркотики. Також зберігав і привласнював документи з Врадіївського райвідділу міліції - постанови про відмову в порушенні кримінальних справ, заяви про злочини. Дмитра Поліщука обвинувачують у продажі зброї. Проте Дрижак свою вину цілком заперечив. А ось таксист Рябиненко розповів, що віз Крашкову, але не бив її. Поліщук зізнався лише у збуті зброї. Щодо катування жінки - всі закиди спростовує. Коли суд перейшов до допиту підозрюваних про епізод зі згвалтуванням, пресу попросили вийти із зали. Процедура відбувалася в закритому режимі. Позаяк жертва нападу повідомила про своє погане самопочуття і свідчити відмовилася, розпочали з Рябиненка. Його адвокат твердить: колишні правоохоронці намагаються звалити на таксиста всю вину.

Олексій Гончарук, адвокат Рабиненка:

- Знають, що та людина не захищена - ні матеріально, ні процесуально. Вони - працівники міліції. Вони юристи, мають вищу юридичну освіту. Дрижак був включений в оперативно-слідчу групу того злочину, який вчиняв сам. Про які докази можна говорити? Як людина після скоєння злочину гуляє по світу і вона в слідчо-оперативній групі. Тобто все говорить про те, що речові докази були знищені.

На засіданні прокурор звернулася до суду, щоб призначити компенсацію за лікування Крашкової - 10,5 тисяч гривень. Окрім того, стягти з кожного підозрюваного відшкодування - за завдання фізичної й моральної шкоди. Постраждала вимагає мільйон гривень.

Руслан Радецький, адвокат Крашкової:

- Людина отримала досить сильні травми. І зрозуміло, мають бути відшкодування на ці травми. Вони мають посттравматичний характер. І симптоми можуть проявлятися на протязі усього життя, і працездатність може зменшиться. Вона не зможе працювати і приділяти час вихованню дитини. Ну і на лікування і на проведення операції.

Наступне засідання відбудеться 9 жовтня. Тоді допитають інших обвинувачуваних.