Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 вересня 2013, 23:28 Суди
Винний у смертельній ДТП намагається уникнути відповідальності
Винний у смертельній ДТП намагається уникнути відповідальності

У столиці триває розгляд справи проти помічника судді Київського адміністративного суду, що у травні на смерть збив 18-річного студента і травмував охоронця будівництва. У винуватця автопригоди одразу взяли кров, де виявили більше двох проміле алкоголю. Втім, нині вже колишній служитель Феміди намагається уникнути покарання: вдає, що нічого не пам'ятає, та й при кермі був не він.

Цей чоловік без жодних емоцій на обличчі - підозрюваний у смертельній ДТП. Якби не аварія, в майбутньому міг стати суддею. 26-го травня 2013 року разом із другом він пиячив у кав'ярні на столичних Позняках, а потім сів у свою Ауді й поїхав у нічний клуб. Та на шляху трапилися студент і охоронець стоянки. Один загинув. Інший дістав численних травм. Це відомо з матеріалів досудового слідства. Втім, з журналістами вже котре засідання підозрюваний не спілкується, наче вдає німого.

- Вы признаете свою вину или не признаете? Вы признаете свою вину? Борис, вы можете сказать что-то?

Не оприлюднює позиції й захисник Бориса Кириченка.

Олександр Лисак, адвокат підсудного:

- Ще рано щось казати.

- Ви казали, після допиту свідків щось скажете.

- Ви бачили, скільки свідків в справі?

- Основні вже виступили.

- Ні, ще основних немає. 

- А хто ж тоді основні?

- Побачите.

Не основним свідком захист вважає охоронця, травмованого в автопригоді. Сьогодні на суді він заявив: хто збив студента і травмував його - не бачив. Гроші на лікування отримав від Кириченка, тому претензій до нього не має.

Олександр Моренець, постраждалий у ДТП:

- Особисто я до Кириченка не маю претензій. Чому? Тому що коли я потребував дійсно допомоги після даної аварії, то зі сторони Кириченко, я не знаю хто, вони мені відшкодували збитки на лікування, які я на той час потребував.

Інший допитаний свідок - колишній приятель підсудного. Дружба між ними закінчилася, щойно захист Кириченка почав доводити, що кермував трагічного вечора їхній спільний друг.

Олексій Федоров, свідок:

- Перед судовим засіданням мене дуже сильно здивувала позиція Бориса, він вже однозначно почав звинувачувати в цьому Литвина Ігоря. І почав мене в цьому переконувати. Для мене це здалося дивним. Тому що спочатку ти кажеш - там скоріш за все був Четвертаков Роман, а вже за тиждень ти кажеш, що був Литвин.

Сам підсудний начебто нічого не пам'ятає про той вечір.

- Скажіть, ви хоть щось пригадуєте, деталі якісь?

Та того травневого дня ніколи не забуде мати загиблого студента Андрія Юзюка. Хлопець був її єдиною дитиною.

Любов Осьмак, мати загиблого:

- Мене влаштує максимально суворе покарання - реальний термін позбавлення волі. Максимально суворий в рамках даної статті.