Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 серпня 2013, 22:23 Суди
У столиці судять водія, котрий розчавив студента
У столиці судять водія, котрий розчавив студента

У Києві розпочався суд над водієм, що у травні розчавив на тротуарі 18-річного студента Андрія Юзюка. Кермувальник, який працює помічником судді, був п'яний. Утім, своєї вини не визнає.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- В Дарницькому суді Києва сьогодні розпочалося перше засідання у справі про ДТП, в якій в ніч з 25 на 26 травня загинув 18-річний студент Андрій Юзюк. До зали суду прийшло кілька десятків однокурсників хлопця. Засідання тривало недовго, на ньому заслухали лише матір загиблого хлопця.

Десятки студентів тримають у руках плакати та фотографії друга.

Юлія Решітько, однокурсниця загиблого:

- Друга нашого ми не повернемо, таку чудову і прекрасну людину, талановитого і обдарованого студента ми не повернемо, таким чином ми можемо підтримати, тож будемо приходити.

До зали потрапляють не всі охочі - не вистачає місць. Перше слово суддя надає матері загиблого - Любові Осьмак. Жінка розповідає, яким був її син. Староста курсу, президентський стипендіат.

Любов Осьмак, мати загиблого:

- За роки навчання в школі він отримав біля 80 грамот, дипломів, відзнак, за перемоги у міських, районних олімпіадах, практично з усіх предметів.

Андрія Юзюка збив на тротуарі біля метро Позняки своїм Ауді п'яний водій - 29-річний помічник судді Київського окружного адмінсуду Борис Кириченко. Тоді в його крові знайшли понад два проміле алкоголю. Утім, нині вину підсудний заперечує.

- Чи визнаєте ви себе винуватим?

- Не визнаю.

Тим часом адвокати постраждалої сторони вимагають для Бориса Кириченка максимального покарання.

Владислав Лисюк, адвокат постраждалої сторони:

- Позиція про необхідність і доцільність якнайсуворішого покарання для цього водія. Частина друга 186 статті, там від трьох до 8 років позбавлення волі. Якщо йде три, 4, 5 років, то це може перетворитися на умовне покарання. Якщо це буде пять і більше років, то можна наполягати на тому, щоб це було реальне виконання покарання.

Наступне засідання відбудеться вже за тиждень, 8 серпня. На ньому слухатимуть свідків аварії.