Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 липня 2013, 23:27 Суди
Міліціянту, який порізав вагітну, намагаються створити алібі
Міліціянту, який порізав вагітну, намагаються створити алібі

Алібі для екс-міліціянта. На Чернігівщині продовжують судити колишнього співробітника МВС, який цьогоріч у березні порізав вагітну жінку. На останньому засіданні слухали результати експертиз, свідків захисту, і власне - самого підсудного.

Це вже четверте засідання у справі екс-майора міліції, якого звинувачують у тяжкому злочині - замаху на життя вагітної дівчини. У березні він прийшов до неї додому, став вимагати неіснуючий борг, а потім дістав ножа та завдав кількох ударів: в обличчя та живіт. Юнка втратила дитя. На минулих засіданням слухали свідків обвинувачення. І ось тепер черга захисту. Адвокат зробив ставку на те, що підсудний не міг порізати Оксану Циганок, тому що тоді переймався іншими справами. Алібі чоловікові будували на твердженнях свідків, які розповідали з точністю до хвилини - коли вони зустрічалися із Сергієм Ярошенком. Сам підсудний ранок 11-го березня пам'ятає як зараз.

Сергій Ярошенко, підсудний:

- Я, должно, пропустив - десь у 8:30 приїхав батько, коли я пішов перевдягатися, зайшов на кухню, він залишив мені від КІА спортейдж, а свій забрав.

Сам батько свідчити проти сина відмовився - має таке право згідно з Конституцією. З пресою також був не говіркий.

- Чому ви відмовились свідчити?

- А ето моє діло.

- Вірите у винуватість сина?

- Вірю, що він цього не робив.

- Він же хоче зробити йому алібі.

Любов Циганок, мати постраждалої, словам підсудного та свідків не вірить. Бо має свою правду й докази. Того ранку жінка передчувала біду й телефонувала доньці.

Любов Циганок, мати постраждалої:

- Мамо, я сплю, в мене все хорошо, а ти дзвониш. Це було 08:27, я уже заснуть не могла, ну може мінут 20 пройшло, звонок от Оксанки - мамочка, я вмираю, мене Ярошенко порізав.

У другій частині судового засідання вивчали речові докази. Зокрема, експертизи. Приміром, вивчення географії телефонних дзвінків ставить під сумнів алібі підсудного. Згідно з сигналом станцій мобільного зв'язку, у зазначений час він міг бути поруч з місцем проживання жертви. 

- За що ти вбив мою дитину і мене зробив інвалідом!?

- Я нікого не вбивав.

Чи повірили судді словам чоловіка та його алібі, засвідчить вирок. Засідання наближаються до фіналу.