Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 липня 2013, 01:19 Суди
Розпочався суд над міліціянтом-садистом
Розпочався суд над міліціянтом-садистом

Перше засідання у справі екс-міліціянта, який порізав вагітну жінку, відбулося в Ніжині Чернігівської області. Сьогодні розповідали 10-ро свідків. Сказали, зокрема, що правоохоронець перед тим як напасти на Оксану Циганок, вживав алкоголь.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- Засідання розпочалося вчасно, на відвід суддів ніхто не зголосився. Перше слово надали постраждалій - Оксані Циганок. Вона детально розповіла, як 11 березня 2013 року в її будинок в стані алкогольного сп'яніння увірвався Сергій Ярошенко, вдарив дівчину в обличчя, а потім встав вимагати від неї гроші. Коли ж почув відмову, почав штрикати дівчину ножем у живіт, а також у голову. Її розповідь була дуже емоційною.

Оксана Циганок, постраждала:

- Він держав мене за волоси, і сказав мені, що я зараз тобі переріжу горло, я начала махать головою, він був дуже п'яний. Він мені порізав лице, губу, і тоді я стала дуже кричать: не бий мене.

Не зважив чоловік навіть на слова господині про її вагітність. Зупинила різанину сама Оксана. Вона збрехала, що гроші в коморі. Сама ж, стікаючи кров'ю, побігла до сусіда. Нападник, коли це побачив, втік. Дівчина повернулася до хати, зателефонувала мамі, викликала швидку. Свідки на суді підтверджували й доповнювали слова постраждалої.

Тетяна Варуша, керівник відділу прокуратури Чернігівської області:

- Дані свідки були допитані судом і підтвердили покази, які дали на досудовому слідстві. Тобто підтвердили вину обвинуваченого.

Знімати на відео допити суд заборонив. Загалом свідків мало бути шістнадцятеро. З'явилися рівно десятеро. Це родичі дівчини, сусіди й міліціянти. Найцікавіші деталі розповіли саме співробітники місцевого - Борзнянсього - райвідділку. Мовляв, вони мали наказ від свого керівника привезти Ярошенка до міліції. Знайшли його в сусідньому селі - Адамівці. Чоловік пропонував їм попити кави. При них перезаряджав карабіна. І найголовніше - питав, чи жива Оксана. Хоча правоохоронці не казали, навіщо по нього приїхали. На засіданні співробітники МВС про свого колишнього колегу відгукувалися нейтрально, утім називали Сергієм Федоровичем. Ярошенко пропрацював у міліції 16,5 років. Мав звання майора, звільнився за власним бажанням у січні цьогоріч. Нині на суді він мовчав, обіцяв взяти слово після всіх допитів. 

- Винним себе не визнаю, позов не підтримую.

Сергія Ярошенка звинувачують за трьома статтями: завдання легких тілесних ушкоджень єгереві 2009-го, проникнення в житло із заподіянням тяжких травм, а також замах на вбивство з корисливою метою. Екс-міліціянтові загрожує 10 або й більше років ув'язнення. Проти нього є ще кілька цивільних позовів про стягнення матеріальних витрат. Загалом більш як 15 тисяч гривень за лікування і медикаменти, і 200 тисяч за моральну шкоду - Оксані Циганок.

- Засідання у цій справі продовжиться 15 липня, у понеділок.