Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 липня 2013, 23:57 Суди
Розпочався суд над екс-міліціянтом, який скалічив вагітну жінку
Розпочався суд над екс-міліціянтом, який скалічив вагітну жінку

Суд над різником! На Чернігівщині почали розглядати справу Сергія Ярошенка, який у березні цьогоріч жорстоко попанахав вагітну жінку. Чоловік - колишній міліціянт, тільки в січні 2013-го звільнився з лав МВС. Виявилося, кривава різанина - не єдиний його злочин.

Резонансний не тільки для Чернігівщини, а й всієї України судовий процес почався зі сварки: бійці Грифону не пускали всередину будівлі журналістів. 

- А чого ви вирішуєте, кому заходити, кому не заходити, це суддя вирішує, а не ви.

Після довгих перемовин Свідок таки зміг потрапити у середину Ніжинського міськрайонного суду й зафільмувати саме засідання. Воно почалося із півгодинною затримкою. Справу розглядає колегія із трьох суддів. Втім, храмом Феміди ширилися чутки, що самого підсудного не буде. Мовляв, йому зле. А його адвокат з приводу цього тільки знизував плечима.

- Я не знаю.

Утім, Сергія Ярошенка таки привезли. Із останньої зустрічі із журналістами у суді він оклигав і помітно схуд. 

Сергія Ярошенка підозрюють у замаху на вбивство. 11-го березня цьогоріч він прийшов додому до свої односелиці - Оксани Циганок. Дівчина працювала продавчинею в крамниці його родини. Й начебто заборгувала гроші. Їх і став вимагати чоловік. Коли ж почув відмову, дістав ножа і почав різати жертву. Цілив у обличчя і живіт. Оксана була на останніх місяцях вагітності. Плід загинув.

Оксана Циганок, постраждала:

- Мені не так, що він таке зробив зі мною, я стала такою уродіною на лиці, так мені мою дитину жалко, більше мені нічого, я хочу, щоб його наказали заради цього і все.

Коли його арештували, уся Борзна, звідки він родом, здихнула з полегшенням. Виявляється, Ярошенко тримав у страху все село. Його підозрювали навіть у зґвалтуванні й вбивстві дівчини - вихованки інтернату - більш як десятирічної давнини. Покарання тоді чоловік уник. Бо працював міліціонером, мав звання майора. В січні 2013-го він звільнився з лав МВС. Мовляв, за власним бажанням. Борзнянці сподіваються - нині його посадовлять.

- Замах на вбивство Оксани Циганок не єдина справа, за якою судитимуть Сергія Ярошенка. Сюди додали ще побиття ним в 2009-му році місцевого єгеря.

Тетяна Варуша, керівник відділу прокуратури Чернігівської області:

- Обвинувачений у нас іде по статті 187, ч 4, ч 2 ст 115, і 350 ч 1. Сама тяжка стаття - 115 ч. 2 - передбачає від 10 до 15 років позбавлення волі, а також довічне позбавлення волі.

Прокурор запевняє - має беззаперечні докази вини екс-міліціянта. До суду запросять шістнадцятьох свідків у справі. Як захищатиметься обвинувачений, поки невідомо. Свої аргументи адвокат тримає у таємниці.

- Бажаю скористатися правом надавати докази в процесі судових засідань в залежності від позиції мого підопічного і моєї позиції.

Й сам підсудний тримає інтригу й поки своєї вини не визнає.

Сергій Ярошенко, затриманий:

- Ви визнаєте вину вашу?

- Я промовчу.

- Промовчите?

Початок розгляду справи призначили на 12-те липня. Звинувачений залишатиметься під вартою, поки до вересня.