Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 червня 2013, 22:59 Суди
Київський суд відпустив на волю банду педофілів
Київський суд відпустив на волю банду педофілів

Ректора-педофіла і його поплічників випустили з-за грат! А справу віддали на дорозслідування. Таке сенсаційне рішення ухвалив суд Шевченківського району столиці. Громадськість і державне обвинувачення шоковані. Адже банду підозрювали у звірячих злочинах проти дітей.

2009-го їхнє угруповання затримували з розмахом. Оцього темношкірого молодика правоохоронці підозрювали в інтимних стосунках з неповнолітніми за гроші. Слабкість африканця - кіно. Й міліціянти запропонували акторові Тито роль. Ще до початку знімання на нього начепили кайданки.

А це вже аеропорт Бориспіль. Тут затримали інших членів банди. Серед них й організатор - колишній ректор Академії водного транспорту Василь Михайлов. Супроводжувала його поплічниця - Тетяна. Вона була такою собі сутенеркою. Підшукувала дівчат для інтиму, головно 12-16-ти років.

Едуард Свинцицький, заступник керівника ГУБОЗ МВС України у 2009 році:

- Було декілька жінок, які підбирали дівчат в учбових закладах, на вулиці, проводили з ними різні розмови, заманювали в групу, дарували подарунки за кошти організатора, запрошували в кафе і дарували невеликі подарунки за те, що вони вступали в статеві зносини.

Зловмисників звинуватили за кількома статтями. Зокрема, змушування до інтиму, статевих стосунків і розбещення неповнолітніх. Доки тривало розслідування - банда була за ґратами. Залишили їх у СІЗО й 2010-го, коли справу передали до суду. Минуло майже три роки, й у тому таки суді Шевченківського району міста Києва всіх членів банди, звинувачуваних у педофілії, випускають з-за ґрат! Зробили це досить символічної дати - першого червня, в день захисту дітей. Державне обвинувачення шоковане.

Надія Максимець, заступник керівника прес-служби прокуратури м. Києва: 

- У справі проходять 4 потерпілих, яким на момент скоєння злочину не виповнилося ще 14-ть років, тому ще більш вражаючим є рішення про зміну запобіжного заходу з взяття під вартою на підписку про невиїзд.

Ба більше - суд надіслав справу на дорозслідування. Чому - в прокуратурі теж не розуміють.

Надія Максимець, заступник керівника прес-служби прокуратури м. Києва:

- Адвокатами захисту не було наведено жодного, який би був підставою для направлення справи на дорослідування.

А прокуратура запевняє - докази вини усіх підозрюваних має. Тому оскаржує в апеляційній інстанції ухвалу Шевченківського суду. Мало того, непереливки може бути й самому служителеві Феміди - Андрію Осаулову, який затвердив скандальне рішення. У Вищій раді юстиції з'ясовуватимуть - чи не порушив він бува присяги.

Олександр Удовиченко, заступник голови Вищої ради юстиції:

- В день надходження цього звернення воно було передано на перевірку члену члену ВР юстиції.

Перевірити обіцяли в найкоротші терміни. Тож вже невдовзі суддя пояснюватиме - чому випустив з-за ґрат імовірних ґвалтівників і педофілів.