Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 травня 2013, 22:12 Суди
На Донеччині водій, який зробив сиротою дитину, вже два роки на волі
На Донеччині водій, який зробив сиротою дитину, вже два роки на волі

Два роки на Донеччині триває розслідування дорожньо-транспортної пригоди. Тоді загинуло подружжя, у страшному зіткненні вижила лише донечка. Родичі постраждалої занепокоєні, що винуватець аварії уникне покарання.

Зіткнення сталося 25 квітня 2011 року на трасі Харків-Довжанський. ГАЗель виїхала на зустрічну, а потім - на узбіччя. Там на швидкості врізалася в Деу. Його власник намагався уникнути удару, втім марно. Кермувальник легковика загинув, вагітна дружина померла за кілька днів у лікарні. Вижити вдалося 6-річний донечці подружжя. Вціліли й водій, і пасажир мікроавтобуса. Розслідування трагічної пригоди триває вже два роки. Родичі загиблих б'ють на сполох і твердять - шофера ГАЗелі, що й спричинив аварію, намагаються звільнити від відповідальності.

Андрій Сутковий, родич постраждалих:

- Объективные экспертизы свидетельствуют о том, что виновником ДТП был именно Мельник. Схема ДТП, трассологическая экспертиза это все подтверждает. Следователь, который взял дело в производство, по истечению месяца начал разрабатывать совершенно иную версию о том, что Мельнику в момент ДТП стало плохо, он потерял сознание.

В обласній прокуратурі підтвердили, що за висновками судово-автотехнічної експертизи, кермувальник ГАЗелі мав можливість уникнути зіткнення, але…

Євген Максаков, заступник прокурора Донецької області:

- Виникли питання щодо стану одного з водіїв, зокрема Мельника, тому у справі проводилося три експертизи. Дві з них у Донецькій області, а одна у Харківській області.

У висновках медики вказали - об'єктивної інформації, що Мельник міг знепритомніти - немає, але через поступну кісту в головному мізку можливе раптове короткочасне знетямлення. Про розвиток хвороби людина могла й не здогадуватися. Та родичі загиблого подружжя не ймуть віри цим результатам. Нині матеріали щодо стану здоров'я водія ГАЗелі знову на дослідженні.

Євген Максаков, заступник прокурора Донецької області:

- На даний час заплановано проведення додаткової комплексної судово-медичної експертизи в лікувальному закладі МОЗ України. Яка, я гадаю, дасть остаточні відповіді на ті запитання, які ставляться слідством.

Скільки ще доведеться чекати - невідомо. Сам Мельник зустрічатися зі знімальної групою Свідка не виявив бажання. Лише телефоном повідомив, що йому тяжко згадувати той страшнИй день.

Микола Мельник, водій ГАЗелі:

- Просто что-то случилось, не могу объяснить, что случилось. Просто потерял сознание белым днем. И все. И когда пришел в сознание, эта картина, конечно, ужасная была. В том-то и дело, что ничего не предвещало беды. Я 30 лет за рулем. Я только сел за руль. Не уставший ничего… Час дня, погода отличная. Это вообще… Я не знаю, как это объяснить.

Нині підозрюваний чекає на результати чергової експертизи, яка й вирішать його подальшу долю.