Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 березня 2013, 13:27 Суди
На Луганщині мажор кинув димову шашку посеред дискотеки
На Луганщині мажор кинув димову шашку посеред дискотеки

Мажорна справа. На Луганщині передали до суду матеріали на 22-річного молодика, який посеред гучної дискотеки кинув димову шашку. Рятуючись від чаду, люди в паніці тікали, трощили вікна та двері. В тисняві тільки дивом ніхто тяжко не постраждав. Завдяки камерам спостереження бешкетника знайшли й затримали, щоправда невдовзі відпустили. Свідки тепер розповідають про погрози з боку сина заможних батьків.

Роман згадує ту ніч, як жахливий сон. Людей на дискотеці зібралося чимало. По півночі біля входу щось почало блищати, вибухати, приміщення оповив їдкий дим. Виявилося, кілька молодиків підпалили й кинули всередину якийсь піротехнічний виріб.

Роман Дорожкин, свідок:

- Была конечно паника. По началу никто ничего не понял, потому что на дискотеке бывает дым пускают. А потом, когда людям стало тяжело дышать, они начали выбивать двери, окна, начали прикрывать рты. 

Валентина каже - вибухало просто під її ногами. Спочатку всі просто кричали, потім кинулися тікати. Дівчина розповідає - її дивом не затоптали.

Валентина, свідок:

- Все люди побросали, что у них было на столах. Начали выбегать, выбегали из этой двери, так как та была закрыта. Девочке стало плохо и мальчик выбил эту дверь.

Людмила так само боїться показувати своє обличчя. Каже - одразу впізнали бешкетника. Це 22-річний Олександр Лихвар. Коли в суді дівчата дали свідчення проти нього, почав погрожувати.

Людмила, свідок:

- Пришел, начал угрожать. Сказал, если я выиграю это дело, я отрежу тебе пальцы. Там все поразбрасывал, начал нецензурно выражаться.

Роман Дорожкин, свідок:

- Получается так, что если мальчики мажоры, у них есть деньги, то чувствуют себя безнаказанно.

Правоохоронці не на камеру підтверджують, що молодик тероризує місцеве населення. Люди його бояться, тож і не скаржаться до органів. Сам мажор від спілкування відмовився. У прокуратурі ж зазначили: державне обвинувачення на суді вимагатиме жорсткого покарання.

Євген Баклагов, прокурор Лутугинського району:

- Дії обвинувачуваного кваліфіковані за статтею 296 кримінального кодексу України, судом буде надана кваліфікація дій та вирішене питання щодо винуватості підсудного. 

Якщо вину упривілейованого піротехніка доведуть, йому загрожуватиме п'ятирічне ув'язнення.