Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 січня 2013, 20:37 Суди
Апеляційний суд Києва розглядає справу про мажорне ДТП
Апеляційний суд Києва розглядає справу про мажорне ДТП

З минулої осені триває розслідування мажорного ДТП у столиці. 20-го жовтня на перехресті вулиць Саксаганського й Тарасівської зіткнулися позашляховик Мерседес та седан Міцубіші. Німцем кермував племінник міністра аграрної політики, легковиком - водій без таких впливових родичів. Винним в аварії визнали саме його.

20-го жовтня 2012-го. Седан Міцубіші Лансер рухається вулицею Тарасівською. На Саксаганського - Мерседес. Кілька секунд і - зіткнення.

Від удару автівки розлетілися врізнобіч. Яка з них їхала на червоне світло - відтепер головне питання.

Кермував седаном 27-річний Арсеній Бурлачук. Ось аматорське відео перших хвилин аварії. З Міцубіші йде дим, навколо машини люди, вони намагаються надати водієві першу допомогу.

Любомира Бурлачук, мати постраждалого:

- Не було ні звуку тормозів, сигналів взагалі не було, відразу удар сильний і він втратив свідомість, машину по ходу Мерседеса відкинуло на 15 метрів, і в нього закрита черпно-мозгова травма, струс мозгу.

Сам Арсеній пригадує лише кілька слів, якими на місці перемовився з кермувальником позашляховика.

Арсеній Бурлачук, постраждалий:

- Я уже помню, когда мне начали оказывать первую медицинскую помощь, вывели из автомобиля, Мерседес остановился здесь около лайтбокса, из него вышел водитель, ему говорю - я же ехал на зелёный свет, а он так ещё развел руками, типа мол, извини.

За кілька днів постраждалий дізнався - слідчий відмовився порушувати кримінальну справу проти водія позашляховика. Мало того - в ДТП винним визнали саме Арсенія Бурлачука. Буцімто він їхав на червоне світло зі швидкістю 110 кілометрів за годину. Олексій мешкає в будинку, біля якого сталася аварія, й бачив перші її секунди.

Олексій Семенченко, свідок ДТП:

- После того, как произошло столкновение, я повернулся, все это увидел, вот здесь вот, по этому пешеходному переходу два человека проходили по пешеходу, и автомобили проезжали наверх, фактически, хоть и косвенно, это доказывает, что горел зеленый свет.

Любомира Бурлачук, мати постраждалого:

- І відразу сталось те, що його зробили винним, відразу на тій постанові ДАІ, яка була перша.

Шокована таким звинуваченнями на адресу сина мати кермувальника седану, Любомира Бурлачук, зневірилася в міліційному розслідуванні й розпочала власне. Вона взяла відео з камер спостереження навколишніх банків. На одному з них видно, Мерседес виривається вперед поміж інших машин. За кілька секунд він ударить Міцубіші. Окрім того, жінка попросила в Київдорсервісі виписки про роботу світлофорів. Вони також підтверджують - її син їхав на зелене.

19-річний Роман Симонов був при кермі Мерседеса, який зіткнувся з Міцубіші. Він гне свою лінію, запевняє: їхав на зелене. І стверджує, лише за ремонт позашляховика, за оцінками експертів, Бурлачук винен йому 320 тисяч гривень.

Роман Симонов, кермувальник Мерседеса:

- Я не мог ничего сделать. Я ехал и тут вылетает эта машина на скорости, я не мог предпринять никаких действий.

Це підтверджують і свідки, яких Роман привів із собою.

Махмуд Набієв, свідок:

- Зеленый свет горел. Световой зеленый свет горел.

До речі, Роман Симонов - хлопець не з простої родини. Його батько - заступник керівника Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України. А дядько - міністр аграрної політики. Проте, молодик певен, слідство об'єктивне й родичі-високопосадовці на нього жодним чином не впливали.

Роман Симонов, кермувальник Мерседеса:

- Я бы не хотел, чтобы связывали мое ДТП с моими родственниками.

Чи вплинули на Голосіївський районний суд гучні імена родичів Романа Симонова - не відомо. Утім, винним у ДТП там визнали Арсенія Бурлачука.

Любомира Бурлачук, мати постраждалого:

- Ми принесли туди відео, три відео, які в нас є, і ми попросили, щоб були аудіо і відео записи в цьому суді, насправді нам нічого не дозволили, покази наших свідків ніде не зафіксовані, протоколів засідання немає.

Нині у справі непростої ДТП розпочалися слухання в Апеляційному суді Києва. Відеознімання в залі журналістам чомусь заборонили. Водій позашляховика на засідання не прийшов.