Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 жовтня 2012, 22:22 Суди
В Харкові розкрили вбивства 17-річної давнини
В Харкові розкрили вбивства 17-річної давнини

Цілу серію давніх убивств розкрили в Харкові - скоїли їх іще 17 років тому. Злочинець тоді втік до Росії, але й там отримав 20 років в'язниці за згвалтування та вбивство. Нині його тимчасово видали Україні - щоб засудити за скоєні тут злочини.

- От это ж тут нашли одну бабушку, а там, за стеной, в углу - другую.

Сімейну трагедію дев'яносто п'ятого року Інна Ярова пам'ятає, наче все було вчора. Розповідає - убивав рідних бабусь її небіж.

- А он перед тем, как сюда прийти, он к нам пришел и говорит: вы еще меня узнаете. Я говорю: чего ты сюда пришел? Говорю: иди отсюдова!

Вбивця втік, але залишив пояснення: кілька рядків, написані поспіхом на сторінці журналу мод.

- Мама, прости, но они заслужили, будь они прокляты! Они издевались над моей мамой, и им пришла расплата. Пускай они заплатят за все. До свидания, на том свете встретимся.

Два тижні молодик - тоді йому було 22 роки - переховувався по околицях, крав їжу в сусідів. Один із них випадково наскочив на злодія у власному льоху, за що поплатився життям. Знайшли втікача через сімнадцять років. З них п'ятнадцять він сидів у в'язниці російського Воронежа - за згвалтування й убивство.  

Максим Білоусенко, старший прокурор прокуратури Харківської області:

- Были обновлены данные об оперативно-розыскных мероприятиях, и было установлено, что данный гражданин отбывает наказание на территории РФ. В последующем следователь обратился ко мне с ходатайством, которое мы поддержали и направили в генеральную прокуратуру - на временную выдачу.

В'язня привезли до України і звинуватили у скоєнні кількох злочинів. Він у всьому зізнався. Пояснив, що вбив бабусь за те, що вони принижували його матір.

Роман Сидоренко, прокурор Балаклійського району:

- Він не заперечував, він повністю погоджувався з тим, що йому інкриміновано, він попросив вибачення, висказав ще раз своє каяття, жалкував з приводу вчиненого.

Засудженому тридцять дев'ять, але в селі його пам'ятають молодим, роботящим, кмітливим хлопцем. Нечуваній жорстокості Сергія досі дивуються.

Наталія Волощенко, сусідка:

- Нигде я не замечала за ним агрессии. Скорее всего, из армии привез, какие-то последствия... Потому что в разговоре с мамой с его, она говорила, что ему оттуда писали какие-то письма, типа в какую-то он вступил там организацию, типа сатанистов или че-то такое.

Рішенням суду за тяжкі злочини Сергій дістав п'ятнадцять років. Сьогодні, вже засудженим, в'язня доправлять до Воронежа - досиджувати п'ять років російського вироку. Одразу після звільнення його знов заарештують і повернуть відбувати термін в Україну.