Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 серпня 2012, 23:40 Суди
Вже півроку не доведена до суду справа про смертельну ДТП на Київщині
Вже півроку не доведена до суду справа про смертельну ДТП на Київщині

Більше півроку минуло відтоді, як у жахливій ДТП на Київщині під колеса вантажівки потрапила ціла сім'я. Через неуважність кермувальника голова родини загинув, молодший син переніс уже не одну операцію. Тим часом винуватця досі так і не засудили.

Минуло півроку з того трагічного вечора, коли Ірина у ДТП втратила  чоловіка.

Ірина, постраждала:

- Ми вийшли на пішохідний перехід. Коли ми дойшли до половини дороги, я повернула праворуч і побачила, як летить фура. Я дуже закричала. Я трошечки йшла позаду. Чоловік тримав меншенького за ручку з одного боку, а старший йшов з другого боку.

Олексій, син загиблого:

- Мама крикнула. Наче вспишка, глаза открив. Побачив, фура стоїть. Побачив - папа під кольосами. Мішу не мог найти.

Саме тоді на цьому відтинку траси проводили ремонт. Оминаючи перешкоду, кермувальник вантажівки з перевищенням швидкості вилетів  на пішоходний перехід.

Ірина, постраждала:

- Водій вискочив. Кажу: Куди ж ти по зустрічній смузі!Виявилося, що у 50 метрах звідси зробили з'їзд на цю половину дороги, чого ми, звичайно, не знали. Була величезна куча щебня насипана. За нею фар не можна було побачити просто. Він їхав на великій швидкості. Як потім сказали - 110 кілометрів на годину.

Жінка поховала чоловіка, забрала дітей з лікарні. Звернулася до райвідділку - дізнатися, як просувається слідство. Відповідь її шокувала.

Ірина, постраждала:

- Нам отказано в возбуждении уголовного дела. Як вони сказали: за неимением состава преступления. На основании того, що автомобіль, що збив пішоходів, рухався зі швидкістю 50-60 км/год. Людини однієї немає, двоє покалічених і, сім'ї розбиті, вийшло, що немає із-за чого возбуждать уголовне діло.

Григорій  Лопатін, правознавець:

- В даному випадку працівники міліції не повинні були чекати звернення потерпілого до них, а особисто приймати рішення, проводити розслідування і передавати справу до суду. 

Знімальна група "Свідка" завітала до Макарівського райвідділу міліції, де розглядають справу. Правоохоронці від коментарів відмовилися. А от в обласному міліційному управлінні обіцяли розібратися.

Микола Жукович, керівник відділу ГУМВС України в Київській області:

- Враховуючи те, що цю справу чомусь начали затягувать місцеві слідчі, то слідче управління Київської області запросило цю справу до себе. Найближчим часом, ну десь іще місяць там, і справа буде вже передана до суду. Те, що сам факт ДТП був, єсть загиблий і, дійсно, люди будуть відповідати згідно того, що скоєно ДТП і загибли люди.

Тож удова і далі бореться за правду та бодай якусь компенсацію. Жінка не має іншого виходу - потрібні кошти на чергову операцію для молодшого сина.

Михайлик, син загиблого:

- Осінню нада буде операцію ще одну робить.Там стержні у мене в нозі стоять. Їх нада буде вийнять.