Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 серпня 2012, 00:45 Суди
На Одещині лишається безкарною водійка-вбивця
На Одещині лишається безкарною водійка-вбивця

Майже рік минув від смертельної ДТП, що сталася на Одещині, в селі Саражинці. Серед білого дня жінка за кермом ВАЗівки збила односелицю. Постраждала за два тижні померла, але й досі винуватицю аварії не покарали. Більше того - вона продовжує їздити автомобілем.

Трагедія сталася біля колодязя. Маршрут сестри того фатального дня Микола Іванович вивчив напам'ять.

Микола Пироговський, брат загиблої:

- Вона витягла воду, взяла звідси два відра води, отак бере два відра води, і до сусіда, попросила сусіда, вийшла отак сюди із відрами з цими. Тільки вийшла звідси - їде машина, отак оттуда їде машина і її тут збиває. І її отак аж відкидає її, аж сюда до забору.

Удар був настільки потужний, що жінка пролетіла кілька метрів. Пані Галина - сусідка збитої - бачила ДТП на власні очі. Каже, під час зіткнення водійка розмовляла з кимось по телефону.

Галина Бабаян, сусідка загиблої:

- Она всегда тут быстро ездит. Она тут всех и курей сбивала, и утят сбивала, и собак сбивала, она, её сын, муж. Они на этой улице как хотят, так и ездят.

Після удару постраждалу посадили в авто, та потім перетягли до машини, на якій до місця пригоди приїхав чоловік водійки. Та сказала, що відвезе збиту до лікарні сама. Тож ні ДАІвців, ні швидкої ніхто не викликав.

Микола Пироговський, брат загиблої:

- В лікарні була у Щільнику Вінницької області, що вона туда її завезла, не у Балту, а у Щільник - тоже не зрозуміло. Там вона обманула врачів, що вона упала з драбини.

За два тижні п'ятдесятирічна постраждала померла. Лише тоді родичі загиблої звернулися до правоохоронців. Ті відкрили кримінальну справу. Але згодом її закрили, мовляв, слідчий не знайшов достатніх підстав для встановлення вини шофера. Після звернення до прокуратури справу поновили. Минув рік, результатів - жодних. У міліції справу не коментують, кажуть, розслідування триває. Лище коротко зазначили, чому справу поновили.

Ігор Кулішов, заступник керівника відділу ГУ МВС України в Одеській області:

- Прокуратура посчитала, что следователь не выполнил в полном объеме все необходимые следственные действия.

Підозрювана, однофамільниця загиблої, каже - жінка несподівано вибігла на дорогу, тож зіткнення уникнути не могла. 

Світлана Пироговська, підозрювана:

- Це не злоумишлєнно, це больна була людина, і так получилось, і понімаєте, я сама себе караю, мені не треба, щоб хтось мене карав, я сама себе караю. Або руки накласти, або жити - як поступити?

На запитання, чому не викликали ДАІ, водійка каже - намагалися надати допомогу постраждалій, тож не до міліції. Пересадили жінку з однієї машини в іншу - заради комфорту. Відвезли не в найближчу лікарню, а в медзаклад Вінницької області - там медики кращі.  Однак брат загиблої переконаний - підозрювана має зв'язки, через це і справу вже рік не розслідують.

Микола Пироговський, брат загиблої:

- Все покривається мєстними чиновниками, більше нікуди воно не виходить за предели. Все тут - пани на місці. Все закривають усе, без наказано нічого отак. Закриває голова держадміністрації, вона в нього тут кормить йому животноводство, веде в нього, для нього, він її покриває.

Тим часом Світлана Пироговська і далі їздить за кермом.