Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

31 липня 2012, 00:04 Суди
У Донецьку знов відклали розгляд справи проти банківських грабіжників - вбивць
У Донецьку знов відклали розгляд справи проти банківських грабіжників - вбивць

Не відбулося чергове слухання у справі кривавого пограбування Приватбанку в Донецьку. Ситуація неабияк обурює родичів постраждалої сторони. Люди підозрюють - процес затягують навмисно.

- Суд был ровно 5 минут. 

- Они уходили и улыбаются.

- Вы думаете, что мы сюда пришли, чтобы услышать, что Конституцией не положено…

На чергове слухання гучної справи не з'явилися троє адвокатів. Один з них узяв відпустку, решта не прийшли з невідомої причини. Пропозицію щодо перенесення засідання внесли представники прокуратури. Її підтримали всі, крім родичів постраждалої сторони.

Олександр Бурцев, батько загиблої:

- Месяц целый давали. Неужели не было времени, чтобы вопросы какие-то решить посторонние. То в отпуск захотели. Пускай берут другого адвоката. Нет - пускай отказываются. Значит, их мнение они соблюдают, а наше… Смотрите, нас сколько, а их - преступников - пятеро.

Після того, як суддя оголосив про перенесення засідання, родичі загиблих працівників Приватбанку пообіцяли залишитися в залі до наступного слухання. Це не сподобалося близьким звинуваченої сторони. Спалахнула словесна суперечка.

- Нелюди. Гореть им и их детям в аду.

- Причем тут ихние дети?

- А наши дети причем?

- А наши дети причем? Твоих бы расстреляли…

- Вы сначала докажите? 

- Они сами уже признались. Они за три дня признались.

- Пожалуйста, все покидаем зал.

Родичі одного з головних обвинувачуваних - Максима Рудичева - кажуть: прямих доказів його вини у слідства немає.

Марина Рудичева, сестра обвинуваченого:

- Говорить можно все, что угодно. На заборе написано, а за ним ничего нет. Пусть покажут факты. Нет никаких доказательств против моего брата.

Своєю чергою родичі загиблих вимагають якнайшвидшого розгляду справи. Задля цього вони розіслали листи-звернення до усіх можливих інстанцій.

Микола Вознюк, батько загиблої:

- Уже 7 месяцев прошло. Мы уже доходим до ручки. Адвокатам. Адвокаты, сволочи, не придете - мы вас поразрываем!

Нагадаємо, на лаві підсудних - п'ятеро. Головні підсудні - Сергій Ломако та Максим Рудичев. Їх звинувачують у розстрілі 5-ох людей в одному з відділень Приватбанку 30 грудня минулого року. Якщо їхню провину доведуть, чоловікам світить довічне ув'язнення.