Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 червня 2012, 22:21 Суди
На Луганщині винесено вирок дітовбивці
На Луганщині винесено вирок дітовбивці

На Луганщині завершилося судове слухання у справі зґвалтування й жорстокого вбивства восьмирічної Дарини Біденко. Нагадаємо - торік у жовтні дівчинка прийшла додому після уроків, а потім зникла. Її пошуки в усьому місті були марними. Порізане ж тіло, замотане у простирадло, випадково виявили в шафі в сусідній квартирі. Запідозрили 36-річного сусіду. Вісім місяців тривало слідство. І нарешті винесено вирок дітовбивці.

Того трагічного дня третьокласниця Дарина Біденко, як завжди, повернулася зі школи й зателефонувала батькам. Коли ж за півгодини додому прийшла старша сестра, меншої вже не було. Її одразу почали шукати. Дитину побачили випадково - в шафі в оселі поряд.

Валентина, сусідка загиблої:

- Вроде бы у соседей было дверь не заперта. Они ж по всем соседям бегали. Позвонили отцу - он приехал. Двери открыли - нашли в шифоньере. Неживая была.

Запідозрили 36-ти річного сусіду Дмитра Сафронова. Він 10 років регулярно лікувався у психлікарні. За дві доби убивцю схопили - його впізнали продавчині у крамниці.

Любов Миколаївна, продавчиня:

- Я смотрю - он стоит и фотография рядом на дверях. И я так на на него смотрю и на фотографию. Он улыбается. И ушел. Я говорю - Света, это был маньяк.

Слідчі з'ясували: дівчинка чоловікові відчинила, бо він просив ключі до дверей тамбура - свої начебто загубив. Далі схопив малу, затяг у власну квартиру, завдав кільканадцять ударів по голові, а коли дитина знепритомніла - зґвалтував її. Далі - зарізав і заховав тіло в шафі. На допитах убивця стверджував - нічого не пам`ятає, а захисники наполягали - чоловік шизофреник і судити його не можна. Та експерти-психіатри підтвердили осудність зловмисника. Після цього винесла своє рішення й Феміда.

Олексій Жадан, суддя Ровеньківського міського суду:

- Определить наказание в виде пожизненного лишения свободы с отбыванием наказания в исправительной колонии.

Батьки вбитої дівчинки вироку не оскаржуватимуть. Кажуть, ліпше б убивцю стратили, та в Україні цього не роблять.

Ірина Біденко, мати загиблої:

Мы согласны с решением суда. Единственное, чего боимся - если его адвокат будет подавать апелляцию в Луганский апелляционній суд.

Чи буде звинувачений оскаржувати вирок, поки невідомо. На останньому засіданні суду ані його адвоката, ані родичів не було.