Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 березня 2012, 17:55 Суди
У Маріуполі вбивці-гастарбайтеру з Азербайджану дали довічне ув'язнення
У Маріуполі вбивці-гастарбайтеру з Азербайджану дали довічне ув'язнення

Довічне ув'язнення заробив у Маріуполі приїжджий будівельник. Слухання в його справі тривали більше року. На суді чоловік захищався єдиною фразою: в усьому винен господар, який вчасно не платив зарплатню.

До Маріуполя Амерлі приїхав на заробітки з Азербайджану влітку 2010 року. У приморському місті знайшов роботу - родина потребувала ремонту в будинку. Заробітчанин працював на совість, а от господар оселі гроші платив неакуратно.

Олександр Мироненко, старший помічник прокурора м. Маріуполя:

- Проблемой стала сумма в 700 грн. Амерли требовал немедленной передачи этой суммы, а потерпевший говорил, что через несколько дней отдаст эту сумму. Амерли, придя домой к потерпевшему, самого хозяина дома не застал, а застал его дочь, которая приехала погостить из Москвы.

Дівчина стала першою жертвою розлюченого заробітчанина. Спочатку неврівноважений чолов'яга взяв її в заручниці, а ще за якийсь час убив. Тіло сховав у колодязі. Потім захопив у полон всю родину.

Віталій Стефаниць, співробітник Приморського РВ міліції м. Маріуполя:

- Он, связав им руки, посадил их в машину, и вместе с ними проехал к их знакомым для того, чтобы они заняли деньги. Они у знакомых заняли деньги и передали ему.

Тіло загиблої знайшли потому, як родина звернулася до міліції щодо свого полону. Знайшли вбивцю-азербайджанця швидко. Той увесь час каявся, і казав, що не хотів убивати.

Амерлі, засуджений:

- У меня такой страх пошел. Я понял, что совершил нечто невероятное. Я начал сильно испугаться. Я у нее спросил: "Катя, что нам делать? Ты меня простишь, если я тебя отпущу?" Она ответила, что Бог простит. Советовала бежать, а мне бежать было некуда - все равно они заявили бы в милицию, и меня посадят. Я решил ее душить.

Маріупольські правоохоронці розшукали родичів убивці. Двоє його синів називають чоловіка деспотом. Вважають так неспроста, адже на батьківщині, в Азербайджані їхній батько позбавив життя іншу жінку. За скоєне ж в Україні він тепер решту життя проведе за ґратами.