Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 січня 2012, 13:42 Суди
Суд визнав Романа Ландика винним і звільнив з-під варти
Суд визнав Романа Ландика винним і звільнив з-під варти

Натомість завершився судовий процес над молодиком, що напав на дорослу дівчину. Мова про скандального Романа Ландика, депутата Луганської міськради. Своїм вчинком він уславився на всю Україну. Додало цьому слави й покарання: забіяку хоча й визнали винним, тієї ж миті звільнили з-під варти. Проте, він іще й незадоволений.

"Ландика в тюрму, Ландика в тюрму!" - під такі вигуки представниць руху "Фемен" суддя Ленінського районного суду почала зачитувати вирок Романові Ландикові. За кілька хвилин акція перейшла в приміщення. Оголені активістки спробували прорватися до зали засідань. Завадили кремезні охоронці. Дівчат завантажили в міліційну машину і повезли в райвідділок.

Поки охоронці воювали з протестувальницями, суддя Попова якраз завершила оголошення вироку.

Олена Попова, суддя Ленінського районного суду:

- Суд приговорил Ландика Романа Владимировича, совершившего преступление по статье 296, и назначил наказание в виде 3-х лет лишения свободы, и освободить Ландика от отбывания наказания, если он в течение 2-х лет не совершит нового преступления.

Суд також заборонив Ландикові виїжджати за межі України на постійне місце проживання, вільно змінювати місце мешкання та роботу. Після цього скандального арештанта випустили на волю. Спілкуватися з пресою він не забажав. Адвокати ж повідомили: рішення Феміди їхнього підзахисного не влаштувало.

Юрій Березовський, адвокат:

- Роман Ландік уполномочил меня, что считает решение суда незаконным, следствие проведено с искажением. Сегодня подам апелляцию.

Тим часом, моделі, яких побив Роман Ландик, вчергове повідомили: бояться помсти з боку засудженого. Проте задоволені, що суд таки закінчився.

Марія Коршунова, постраждала:

- Безусловно, и я, и Дарья опасаемся за свою судьбу с учетом всех оскорблений. Я боюсь его. Насчет охраны пока не думала.

Постраждалі рішення суду не оскаржуватимуть. Втім, остаточно крапку ставити в скандальній справі ще зарано, адже Роман Ландик обіцяє довести в суді вищої інстанції, що бився з дівчатами в ресторані цілком законно.