Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 грудня 2011, 12:51 Суди
Керівницю ЖЕКу, з вини якої загинув 14-річний хлопець, можуть амністувати
Керівницю ЖЕКу, з вини якої загинув 14-річний хлопець, можуть амністувати

Минуло вже більше року з дня загибелі школяра в Донецьку. 28-го вересня 2010-го обвалився піддашок під'їзду й убив 14-річного Костянтина Яника. Тоді прокуратура звинуватила в загибелі дитини керівницю житлово-комунального об'єднання. Після 14 місяців судового розгляду виявилося: жінку можуть амністувати.

Євген Шевцов, свідок:

- Я посмотрел на балкон, поворачиваюсь, смотрю - он начинает осыпаться. Я им кричу: "Отходите!" - и он падает.

Ця трагедія шокувала чи не весь Донецьк. Рік тому в 9-поверхівці на вулиці Куйбишева впав піддашок під'їзду - і просто на трьох школярів. 14-річний Костянтин Яник від травм помер у лікарні, двоє його приятелів довго лікувалися. Одразу після обвалу створили спеціальну комісію з розслідування причин аварії. Згодом дійшли висновку: в усьому винна керівниця ЖЕКу. Прокуратура району порушила карну справу за статтею "вбивство з необережності". За більше ніж рік розгляду справи в суді стало зрозуміло: звинувачувана підпадає під амністію. Це підтверджує й адвокат постраждалих.

Олександр Бережной, адвокат постраждалих:

- Она попадает под амнистию в связи с тем, что она является женщиной, которая достигла пенсионного возраста. То есть, достаточно на время вступления в силу "Закона об амнистии" иметь возраст 55 лет - ей 62-а года, соответственно, она попадает под амнистию.

Батьків загиблого хлопчика шокував такий перебіг подій. Уже не ймуть віри, що є справедливість.

Матір загиблого хлопця:

- Я изучаю этот Закон, читаю, слышу эту несправедливость, вот сколько бы мне мой ребенок родил внуков, сын мой.

Водночас звинувачувана Тетяна Майборода й досі працює керівницею ЖЕО №3. Ані догани, ані звільнення. Мати загиблої дитини впевнена: на лаві підсудних не мають сидіти ще, щонайменше, шестеро представників чиновницької й комунальної братії.

Ірина Яник, мати загиблого хлопчика:

- Согласно тех обстоятельств, когда мой сын был смертельно травмирован, этот дом был на особом контроле районного совета Куйбышевского. Здесь было выездное совещание, за два месяца до гибели моего сына, в составе Борщова, Жихарского, Котелевской, Майбороды, Маркина, и ответственность за выполнение этого выездного совещания возложена на Приходько. Я буду настаивать, чтобы на скамье подсудимых несли ответственность и эти люди.

Тепер усі надії Ірини Яник на прокуратуру області. Саме там жінка обстоюватиме свою правду.