Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 листопада 2011, 13:59 Суди
Заарештовано керівника державного центру зайнятості Володимира Галицького
Заарештовано керівника державного центру зайнятості Володимира Галицького

Керівника державного центру зайнятості таки заарештували. Постанову видав Печерський районний суд. Напередодні посадовця затримали разом із трьома його підлеглими. Чиновникам закидають хабарництво та незаконне збагачення.

Працевлаштування людей - справа прибуткова. Керівник державного центру зайнятості Володимир Галицький свою офіційну зарплатню на три тисячі гривень зумів збільшити в сотні разів. Приміром, держпрограма "Створення нових робочих місць у вугледобувних регіонах". На її реалізацію цьогоріч довіреній йому установі виділили 365 мільйонів гривень. До безробітних дійшло небагато.

Марина Остапенко, речниця голови СБУ:

- Чиновники цього центру налагодили корупційну схему. Вони надавали, не проводячи справжніх, передбачених законом тендерів. Вони надавали ці кошти винятково підприємствам, тим, які погоджувалися сплачувати їм відкат у розмірі 15-20 відсотків від виділеної суми.

"Відкати" приносили просто на роботу. Несли в конвертах і харчових пакетах. Грошей було стільки, що посадовець навіть втрачав лік.

Оперативне відео:

- Юрий, сколько мы увозим новых?

- Так, новая - 85 600.

- Юрчик, а вот эти денежки, что Наташа принесла?

- Они совершенно отдельно.

Оперативники влаштували справжню облаву. Обшуки проводили дев'ять мобільних груп.

Марина Остапенко, речниця голови СБУ:

- Були проведені обшуки в службових приватних приміщеннях та банківських скриньках. Під час обшуку вилучено понад 2 млн. грн. Мільон доларів понад 300 фунтів стерлінгів, близько півмільйона євро, а також 30 кг золота в злитках, ювелірних прикрас, монети тощо.

В СБУ розповіли, до схеми пан Галицький залучав тільки вірних людей: керівника фінансового управління, водія й секретарку.

Секретарша:

- Окрім цього, є які й ще гроші. Залив мені директор покласти гроші на телефон. Які суми - не знаю. 500 доларів.

В СБУ не відкидають: спливуть й інші факти хабарництва, адже судячи з усього, бюджетні гроші керівництво державного центру зайнятості витрачало довго і зі смаком.