Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 листопада 2011, 15:48 Суди
У райсуді Луганська розпочався суд над сином депутата Верховної ради Романом Ландиком
У райсуді Луганська розпочався суд над сином депутата Верховної ради Романом Ландиком

Роман Ландик - знову в центрі уваги. В Ленінському районному суді Луганська сьогодні розпочався суд над колишнім депутатом міської ради й сином депутата Верховної ради. Його звинувачують у жорстокому побитті Марії Коршунової, в якої перед початком процесу дивним чином зникли всі претензії до кривдника. На першому судовому засіданні теж не обійшлося без сенсаційних заяв.

Перше судове засідання у справі Романа Ландика стало відкритим не одразу. З півгодини суд розглядав різні клопотання, серед яких і допуск преси. Всі сторони були не проти: й постраждала, й обвинувачений не ховалися від телекамер. Хоча коментарів давати не хотіли. Роман - через заборону міліцейської охорони, Марія Коршунова - з невідомих причин. Державне обвинувачення закликало суд винайти Ландика винним за статтею про хуліганство.

Тетяна Литвинова, держаний обвинувач:

- Ландик Роман Владимирович обвиняется, что своими противоправными действиями, выразившимся в том, что своими грубыми действиями, которые сопровождались грубым нарушением общественной безопасности, которое сопровождалось особой дерзостью, обвиняется в совершении преступления по статье 296 части 3 УК Украины.

Проте, екс-депутат Луганської міськради себе винним не вважає. Та власну версію подій розповісти не може: пам'ять підвела - геть нічого не згадає. Натомість, постраждала події скандального вечора пригадує добре.

Марія Коршунова, постраждала:

- Некоторое время боролись на полу, после этого встал, схватил меня за волосы и удерживал на полу. Кричал, что отпустит меня, если ему дадут бутылку, и он разобъёт её о голову.

Роман Ландик, обвинувачуваний:

- С рассказов моего водителя - я помню свое намерение - помню, поднялся в зал, помню, что кричал вызвать милицию, помню, как пошел и взял её за руку. Дальше у меня пропадала пам'ять.

Та робити гучні заяви погана пам'ять не заважає. Роман Ландик назвав судовий процес замовним. Каже, став жертвою інтриг, як і його батько депутат Володимир Ландик, що засвітився у скандалі з побитим інспектором ДАІ. Більше того, Роман звинуватив у своїх нещастях конкретну людину й назвав прізвище голови парламентської фракції Партії регіонів.

Роман Ландик, обвинувачений:

- Этот маразм, который случился - в него были вовлечены президент Украины - он был дезинформирован. Министр внутренних дел России, министр МВД Украины Могилев и много лиц государственной власти Украины. Вы спрашиваете, кто это сделал? Все прекрасно знаете, это знает вся страна. Или вы не знаете, кто народный депутат из Луганска, или кто у нас пятый человек в стране по рангу власти? Если это спрашивают журналисты Луганска, кто это сделал, то я его не понимаю, потому что мы все в одном городе, и мы все знаем - Ефремов.

Ігор Зазимкін, адвокат постраждалої:

- Я не вижу никакой политики - это обычное уголовное дело.

На першому засіданні обвинувачені та постраждала обмінялися запитаннями. Чи винен хтось, крім Ландика, в тому, що сталося - продовжать з'ясовувати в понеділок.

Відео з камери спостереження: Ландик б'є і тягає за волосся Коршунову.