Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 вересня 2011, 14:50 Суди
Судді-коляднику Ігорю Зваричу оголошено вирок
Судді-коляднику Ігорю Зваричу оголошено вирок

Таки оголосили вирок легендарному судді-коляднику Ігореві Зваричу. Його зачитували протягом 12-ти годин. Про невеселу долю найвідомішого судді України.

Ігора Зварича затримали наприкінці 2008-го за звинуваченням у хабарництві - тільки за три місяці набрав підношень на мільйон гривень. Гроші з його будинку виносили мішками - майже 2 мільйони доларів. Під час обшуку в будівлі апеляційного суду Зварич влаштував шоу. Звинуватив працівників прокуратури у знущаннях.

Ігор Зварич, екс-суддя:

- Я просився в туалет, мені сказали, що всі свої потреби я буду тут здійснювати. Саме сюди мені кидали.

Тоді ж суддя поскаржився: працівники прокуратури його побили. Як саме це сталося, слідчі зафіксували на відео (суддя розбігається, б’ється об слідчого, падає и починає стогнати).

Звинувачення у хабарництві суддя відкинув. Пояснення були різні. Найоригінальніше з них одразу стало відомим кожному українцеві анекдотом.

Ігор Зварич, екс-суддя:

- Ну є в українців така привичка - засіювати новий кабінет, коли приходиш. Хто копійками, хто гривнями, а хто і доларом.

Невдовзі суддя-колядник з інфарктом опинився в лікарні, звідки втік. Коли за чотири місяці був затриманий на горищі власного будинку, заявив, що його викрали невідомі та вимагали викуп, але тільки-но відпустили. В суді Зварич тримався спокійно. Журналістів відверто ігнорував.

Вирок судді Любашевському, який виступав посередником Зварича, - 5 років позбавлення волі. Львівському ж коляднику дали майже на повну.

Владислав Дев’ятко, суддя Оболонського суду м. Києва:

- За сукупністю злочинів шляхом поглинання більш суворим покаранням менш суворого - остаточно визначити Зваричу Ігорю Степановичу покарання у вигляді 10 років позбавлення волі із забороною упродовж 3 років займати посади в судовій системі і з конфіскацією всього майна, що належить йому.

Захисники засудженого з вироком не погоджуються.

Станіслав Свєтинський, адвокат:

- Ми просили виправдати. Ми не погоджуємося з вироком, і будемо оскаржувати.

- На якій підставі?

- В апеляційній заяві все буде вказано.

Дружина і син Зварича одразу після вироку втекли від телекамер, і сховалися в кімнаті судді.

Син Ігора Зварича:

- Щастя, здоров'я всім.

Прокурор хоч і просив для хапуги 11 років позбавлення волі, з вироком згоден.

Яніс Симонов, помічник прокурора Оболонського району:

- Це покарання те, яке знайшло своє підтвердження, як на досудовому, так і на судовому слідстві. Я вважаю, що суд впевнено дав йому 10 років, зважаючи на ті закони, які він порушував.

Усе майно судді-колядника має відійти державі. Але чекати, що бюджет суттєво поповниться, не доводиться. Подейкують, усе майно легенди української Феміди вже давно переписане на родичів.