Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 серпня 2011, 12:46 Суди
Кіровоградський апеляційний суд залишив чотирьох бандитів за гратами
Кіровоградський апеляційний суд залишив чотирьох бандитів за гратами

Апеляційний суд Кіровоградщини залишив без змін вирок чотирьом бандитам, що кілька місяців тому зухвало викрали бізнесмена. Серед білого дня підприємця вивезли за місто й вимагали за його звільнення мільйон доларів.

Сергій, постраждалий:

- Я увидел, как на меня бегут трое неизвестных мне лиц и… начали меня избивать, угрожая пистолетом, пистолетом били по голове, повалили меня на пол, одели мне на голову шапку, втроем затолкнули меня в свой автомобиль.

Той день кіровоградський підприємець Сергій запам'ятає на все життя. Серед білого дня власника мережі ювелірних крамниць викрали невідомі й вивезли за місто. Родичі заручника звернулися по допомогу до правоохоронців.

Ігор Паніотов, керівник УБОЗ у Кіровоградській області:

- У близьких родичів потерпілого злочинці вимагали викуп у розмірі 1 мільйона доларів США, або 50 кілограмів золота.

Під час оперативної комбінації в обмін на життя підприємця зловмисникам передали 25 кілограм срібла, пофарбованих під золото. Отримавши "першу частину викупу", викрадачі відпустили жертву.

Оперативник (затримання):

- Стоять. Милиция! Руки за голову!!

Бандитів затримали під час передавання решти викупу. Зловмисниками виявилися четверо місцевих. Тридцятирічні чоловіки ніде не працювали, промишляли розбоєм. До оборудки з бізнесменом підготувалися ретельно - кілька тижнів стежили за жертвою, вивчали шляхи пересування. За два місяці після затримання підозрюваних справу про зухвале викрадення підприємця передали до суду. Утім, з вердиктом "Феміди" підсудні не погодились.

Микола Сарап, суддя Апеляційного суду Кіровоградської області:

- Організаторів злочинного угруповання засуджено до 8 років 6 місяців та 9 років 6 місяців, виконавців - до 8 років та 8 років 6 місяців. Вирок суду, я вважаю, законний та обґрунтований, міра покарання для засуджених справедлива та достатня для їх виправлення та перевиховання.

Законність та обґрунтованість вироку суду першої інстанції підтвердила й колегія кримінальної палати суду Апеляційного, і залишила його без змін.