Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 березня 2011, 12:57 Суди
Главу Торезського суду А. Пушнова визнали невинним у ДТП
Главу Торезського суду А. Пушнова визнали невинним у ДТП

Голову Торезького суду Олександра Пушнова визнали невинним у ДТП, що забрала життя молодої дівчини. Прокуратура Донецької області закрила карну справу. Причина такого рішення не є в Україні дивиною: славнозвісна автотехнічна й транспортно-трасіологічна експертиза встановила, що суддя не міг уникнути зіткнення. Тому смерть 19-річної студентки - лише трагічна необачність обох учасників пригоди.

Олександр Ліхтанський, батько загиблої:

- Это вот за месяц, когда ее сбили, как раз на ее День рождения в Седово. По фотографиям видно, она жизнерадостная была.

Минуло майже 9 місяців відтоді, як Олександр Іванович поховав доньку. Батько Аліни до останнього сподівався, що винного у смерті його дитини покарають. Попри посаду вбивці та його зв'язки.

Олександр Ліхтанський, батько загиблої:

- А у нас, когда на пешеходных переходах сбивают, не наказывают только судей и прокуроров. 2 года назад - в Луганской области, еще год назад - в Донецкой области, и в самом Донецке - двоих на пешеходном переходе раздавил. Ничего - работает дальше, и сейчас работает.

Голова Торезького суду Олександр Пушнов продовжує вершити правосуддя у своєму місті. Його виправдали дві експертизи: спочатку донецька, а потім незалежна київська. Обидві показали: служитель Феміди правил дорожнього руху не порушував.

Сергій Долгополов, слідчий прокуратури Донецької області:

- Обе экспертизы в двух различных экспертных учреждениях подтвердили и дали заключение о том, в действиях водителя состав преступления, предусмотренный статьей 286 части 2, отсутствует. В связи с этим было вынесено постановление о закрытии дела по данной статье.

Чи залишиться суддя непокараним - тепер вирішуватимуть у Києві. Та рідні загиблої дівчини у справедливість української Феміди вже не вірять. Впевнені: своїх наші суди не карають.

Сергій Долгополов, слідчий прокуратури Донецької області:

- В данный момент все материалы уголовного дела направлены с представлением прокурора Донецкой области в Генеральную прокуратуру Украины. Направлены материалы уголовного дела, в которых находятся допросы свидетелей, иные материалы досудебного следствия, которые эти обстоятельства подтверждают, и направлены они для рассмотрения вопроса о привлечении к ответственности председателя Торезского городского суда.